Hamlet

Hamlet

Tarihler: 07 Kasım 2024 Perşembe ~ 08 Kasım 2024 Cuma 20:00

Yer: DasDas

Ücret: 1. Kategori - ₺1.250,00 2. Kategori - ₺1.000,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Watergarden, Barbaros Mah., Sümbül Sok. Batı Ataşehir Ataşehir İstanbul

Web: https://www.dasdas.com.tr/

E Posta: dasdasgise@dasdas.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2024 ~ Kas 8, 2024

Büyük yönetmen Declan Donnellan 20 yıl aradan sonra tekrar festivalde

Laurence Olivier’nin “karar veremeyen bir adamın trajedisi” olarak tanımladığı Hamlet, ölümlülük, yozlaşma ve intikam üzerine bir başyapıt. Gerçeği olduğu kadar kendini de arayan Hamlet, çağımızın en önemli yönetmenlerinden Declan Donnellan’ın yorumunda günümüze taşınırken Nick Ormerod’un sade olduğu kadar çarpıcı sahne tasarımının da katkısıyla izleyiciler binlerce kez anlatılmış bu hikâyeyi yepyeni bir bakış açısıyla deneyimliyor.

Shakespeare hepimizi anlatmıyor, tek tek her birimizi anlatıyor. – Declan Donnellan

“Olmak ya da olmamak…” Kendi varlığını sorgulayabilen tek canlı insan ve belki de bu yüzden, sırf var olduğunu kanıtlayabilmek için muhteşem şeyler yapabildiği gibi korkunç eylemler de gerçekleştirebiliyor. Yönetmen Declan Donnellan, Hamlet’in ikileminin de burada yattığını söylüyor ama doğrudan değil, gizemli bir şekilde, Elsinore Şatosu’nun karanlık koridorlarında dolaşan bir hayalet gibi.

İrlanda kökenli Declan Donnellan İngiliz eğitimine, Avrupa kültürüne, evrensel düşünce yapısına sahip, çağımızın en orijinal yönetmenlerden biri. – Le Figaro

Declan Donnellan ve Nick Ormerod’un kurduğu Cheek by Jowl, 1981’den bu yana 40’ün üzerinde yapıma imza attı ve altı kıtada 400’den fazla şehre turne gerçekleştirdi. Yoğun, güçlü sahnelemeleri ve özellikle klasiklere yeni bir ruh katmasıyla tanınan topluluk için The Guardian gazetesi, “Bir sonraki işleri her ne olursa olsun her zaman büyük olay olacağı kesindir.” diye yazıyor. Edinburgh, Avignon, Salzburg gibi önde gelen festivaller için oyunlar yönetmiş Declan Donnellan’ın aldığı pek çok uluslararası ödülün arasında dört Olivier ve Venedik Bienali’nden Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü de bulunuyor.

Sadece Romanya’nın değil, dünyanın önde gelen topluluklarından Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu’nu İngiltere’nin ünlü dergisi The Stage, Berliner Ensemble ve Kraliyet Shakespeare Topluluğu ile kıyaslıyor. 165 yıllık tarihinde sayısız ödül ve onur payesi almış, Amerika’dan Uzakdoğu’ya belli başlı tüm festivallere konuk olmuş topluluk, 1994’ten beri de Uluslararası Shakespeare Festivali’ni gerçekleştiriyor.

Declan Donnellan, inanılmaz derecede incelikli müdahalelerle Hamlet’in tüm özünü iki saatte damıtıp kristal berraklığında sunarken Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu’nun usta oyuncularının performansı her ayrıntısında ayrı bir lezzet barındırıyor.

Yazan: William Shakespeare
Yöneten: Declan Donnellan
Sahne Tasarımı: Nick Ormerod
Yönetmen Yardımcısı: Laurenţiu Tudor
Sahne Tasarımı Yardımcısı: Adelina Galiceanu
Müzik: Tibor Cári
Sahne Dövüşleri, Eskrim: Antonie Mihail
Ses: George Udrea, Dan Feneşan
Işık: Dodu Ispas, Marian Tudorache, Alina Mitrache
Teknik Yönetim: Christian Norel Petec
Oynayanlar: Vlad Udrescu, Ramona Drăgulescu, Claudiu Mihail, Flavia Ulici, Raluca Păun, Alex Stoicescu, Eugen Titu, Cătălin Vieru, Darko Huruială, Marian Politic, Angel Rababoc, Costinela Ungureanu, Mircea Mogoşeanu, Mihnea Presură

Süre:
Yaklaşık 120’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı: +13
Dil: Rumence; Türkçe üstyazılı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT