Martı Mıyım?

Martı Mıyım?

Tarihler: 04 Kasım 2024 Pazartesi ~ 05 Kasım 2024 Salı 20:00

Yer: Alan Kadıköy

Ücret: SALON - ₺600,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi Kadıköy İstanbul

Telefon: (216) 414 38 00

Web: https://alankadikoy.com/

E Posta: alankadikoy@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2024 ~ Kas 5, 2024

Hepimiz bir çatırdamanın eşiğindeki Çehov karakterleriyiz

Sahnede beş oyuncu: Zamanı ve mekânı eğip bükebilen, karakterden karaktere süzülen oyunbazlar onlar ve hepimizin hayatındaki açmazlara ayna tutuyorlar. Bol ödüllü topluluk Tiyatro BeReZe, Çehov’un Martı’sından uyarladığı yeni yapımında çağımızın radikal dönüşümlerinin gölgesinde geçmişi kutsama eğilimindeki bugünün Çehov karakterlerini sahneye taşıyor ve “Nasıl devam etmeli?” sorusuna yeni anlatım biçimleriyle cevap arıyor.

Anton Çehov’un genellikle bir süreci kapsayan oyunları tüm karakterlerin geçmişini, oyunda yaşanan ana tepkilerini ve geleceklerine dair ipuçlarını barındırırken değişen düzenin farkına varamayan oyun kişilerinin arada kalmışlığından trajikomedi doğar. Çehov’un Martı’sı bugünkü hâlimize özellikle karşılık geliyor ve havada asılı duran sorularımıza göz kırpıyor. Martı mıyım? bu incelikli oyunu günümüze taşıyarak sahnede hem kurgu ile gerçeği hem de geçmişi, şimdiyi ve geleceği birlikte yaşatıyor.

Tiyatro BeReZe 2006’dan bu yana hikâye anlatıcılığı, obje tiyatrosu, clown, buffoon, dans tiyatrosu gibi farklı stillerde 20 oyun sahneledi. Avrupa ve Güney Amerika’ya turnelere çıkan topluluk 40’tan fazla festivale konuk oldu. Tiyatro BeReZe’nin kurucularından Elif Temuçin aynı zamanda Danimarka merkezli MishMash’ın da kurucuları arasında yer alıyor ve çalışmalarına bu iki topluluğun yanı sıra Bremer Shakespeare Topluluğu ile de devam ediyor. Temuçin’in 25’e yakın oyunda yönetmen, yazar veya oyuncu olarak imzası bulunuyor. Martı mıyım? beş başarılı oyuncunun omuzlarında yükseliyor: Yine Tiyatro BeReZe ve MishMash’ın kurucularından, üç kıtada sahneye çıktığı Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Danca oyunlarla tam anlamıyla uluslararası bir kariyer sürdüren Erkan Uyanıksoy; Kavşak filmiyle 17. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Sezin Akbaşoğulları; Enayi ile 2017 Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alan Sanem Öge; ödüllerine en son 2023’te Çember’in Anası ile Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ve Savaş Dinçel Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu’yu ekleyen Tolga İskit; tiyatronun yanı sıra 2013’ten bu yana film ve dizi sektöründe oyuncu, yapımcı, yönetmen ve senarist olarak da çalışan üretken sanatçı Nazlı Bulum.

Tiyatroseverlere bir oyunculuk şöleni yaşatacak Martı mıyım? bize hayatta yalnız olmadığımızı hatırlıyor ve bizi birlikte düşünmeye davet ediyor.

BÖLÜM: BU İŞTE BİR KADIN VAR

Yazan: Anton Çehov
Uyarlayan, Yöneten: Elif Temuçin
Yönetmen Yardımcısı: Cemre Kaboğlu
Sahne ve Kostüm Tasarımı: İlayda Saran
Işık Tasarımı: Murat Kural
Makyaj Tasarımı: Sezen Yeniçeri Can
Oyun Asistanı: Sezen Çetiner
Oynayanlar: Sezin Akbaşoğulları, Sanem Öge, Tolga İskit, Nazlı Bulum, Erkan Uyanıksoy, Şehsuvar Aktaş (Dış Ses)

Süre:
Yaklaşık 90’ sürer; ara yoktur
Yaş Sınırı: +13

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT