Ölüyor Mu Ne?

Ölüyor Mu Ne?

Tarihler: 16 Kasım 2024 Cumartesi ~ 17 Kasım 2024 Pazar 16 Kasım Saat: 20:00 ve 17 Kasım Saat: 15:00

Yer: Alan Kadıköy

Ücret: SALON - ₺600,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi Kadıköy İstanbul

Telefon: (216) 414 38 00

Web: https://alankadikoy.com/

E Posta: alankadikoy@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 16, 2024 ~ Kas 17, 2024

Çağdaş tiyatromuzun büyük ustasından günümüze eğlenceli, iğneleyici bir bakış Geliştirdiği özgün teknikle adını dünya tiyatro tarihine yazdıran Şahika Tekand, kurucusu olduğu Studio Oyuncuları için yazıp yönettiği yeni oyununda Zeus’un ölme ihtimaliyle Olimpos’un zirvesine hâkim olan korku, hırs ve arzular üzerinden iktidar, evlilik, emek, adalet, akıl, fırsat, savaş gibi kavramları ironik bir biçimde ele alıyor. Müzikal bir karaktere de sahip Ölüyor mu ne? izleyicileri eğlenceli bir akışa katılmaya davet ediyor.

Ionesco, Beckett, Aristofanes gibi hem klasik hem çağdaş komedi ustalarının dünyalarıyla selamlaşan oyun, Olimpos tanrılarının dünyanın ve insanlığın geldiği nokta itibariyle kendi durumlarını tartıştıkları ve anlamaya çalıştıkları bir gün içinde geçiyor. Artık işlevsizlikten hem bedenen hem de zihinsel olarak durma noktasına gelmiş olan Zeus, kalan zamanını devam ettirme zorunluluğunu kendisi için katlanılır ve zevkli hale getirmeye çalışıyor.

Şahika Tekand’ın geliştirdiği Performatif Sahneleme ve Oyunculuk yöntemiyle çalışmalarını sürdüren Studio Oyuncuları, başlı başına bir ekol olarak 36 yıldır ülkemize pek çok değerli eser ve tiyatrocu kazandırdığı gibi yurtdışında da ilgiyle takip ediliyor. İstanbul Tiyatro Festivali’nin 1993’ten bu yana pek çok kez konuk olan topluluk Hollanda, Fransa, Belçika, İsviçre, Almanya, Avusturya, Slovenya, Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Japonya ve Brezilya’daki önemli festivallerin de beğenilen konuklarından.

Günümüz dünyasında insan davranışlarına ve yönelişlerine, hafızasızlığa, değerlerin ve kavramların içinin boşaltılması ve ilkesizliğin bir beceri olarak kabul edilmesine ilişkin gerek tragedya gerekse komedya formunda pek çok oyuna imza atmış Şahika Tekand bu kez Olimpos’un en yükseklerinde dolaşıyor ve tüm bu olguları ironik bir yaklaşımla ele alıyor.

Yazan, Yöneten: Şahika Tekand
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Esat Tekand
Hareket ve Ses Tasarımı: Şahika Tekand
Işık Tasarımı: Şahika Tekand
Müzik: Nedim Zakuto
Yönetmen Asistanları: Damla Ahkemoğlu, Verda Habif, Betül İngin, Merve Keser, Burcu Şişli
Oynayanlar: Arda Kurşunoğlu, Nedim Zakuto
Süre: Yaklaşık 80’ sürer; ara yoktur
Yaş Sınırı: +13

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT