Cahit Sıtkı'nın ünlü öyküsünden uyarlanan "Vakit Tamam Abbas", sıcacık bir Anadolu hikayesini tiyatroseverlerle buluşturuyor.
Oyun Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Abbas” öyküsünden yola çıkılarak oyunlaştırılmıştır. Birliğine gittiğinde bölük yazıcısından künye defterini isteyen Cahit Sıtkı, kendisine emir eri seçmek için sırayla isimlere bakarken birden bir isim dikkatini çeker. Abbas oğlu Abbas… Bu isim şairimizi çocukluk günlerine götürür ve büyükannesinden dinlediği bir masalı anımsatır. Abbas bugün İstanbul’a gelmiş ve hem Beşiktaşlı sevgiliyi aramakta hem de komutanını yad etmektedir. “Abbas’a fonetik olarak ne kadar da yakın Atlas… Atlas’ın öyküsü iyi insan olma lanetini getirmiştir başımıza. Abbas’ın öyküsü de iyi insan olma yükünü ve ancak bu yükle var olabilmesini anlatır. Sevgi eksikliğiyle büyüdüğümüzü kabul edersek, hepimiz o eksikliği gidermek için kendimizden daha fazla karşı tarafı mutlu etmiyor muyuz? Aman sevgisi azalmasın diye sevdiklerimizi, hediyelere, bazen de sıkacak kadar aşırı ilgi ile elimizde tutmaya çalışmıyor muyuz? Var olabilmek için bir metaya, bir insana ya da bir fikre sığınmıyor muyuz peki? O halde bu oyun; sana, bana, ona, yani; Tüm Abbaslara…”
Şükrü Veysel Alankaya
Özgün Hikâye: Cahit Sıtkı Tarancı Yöneten: Tolga Kortunay Yazan ve Oynayan: Şükrü Veysel Alankaya Dış Ses: Ragıp Yavuz Müzik ve Ses Tasarımı: Muzaffer Doğan “Otuz Beş Yaş” Beste ve Repetitör: Berna Özçeltik Işık Tasarımı: Mehmet Okuroğlu Kostüm Tasarım: Hilal Taş Sahne Tasarımı: Oyun İşleri Oyunun Fotoğrafları: Orçun Kaya Tanıtım Filmi: Özge Gökçek, Aykut Tüzemen Trailer: Onur Gürkan Yılmaz Ses Miksaj: Durukan Doğan Afiş Tasarımı: Yasin Efesoy Şive Koçu ve Asistan: Selma Pelen Organizasyon: EVL Sanat
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.