Vanya Dayı

Tarihler: 25 Nisan 2011 Pazartesi ~ 25 Nisan 2011 Pazartesi 25 Nisan Çarşamba Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: Tam: 30,00 TL, Öğrenci: 20,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Gişeleri, www.biletix.com ve Tiyatro Gişesi

Adres: Bahariye Cad. No:39 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 336 12 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2011 ~ Nis 25, 2011

“Vanya Dayı”, 1900’lü yılların Rusya’sında bir köy çiftlik evi yaşantısını yansıtır. Emekli profesör Serebryakov genç ve güzel karısı Yelena`yla dinlenmek üzere ölmüş eski karısından miras kalan çiftlik evlerine gelirler. Serebryakov yaşlı, hasta ve çevresiyle iletişim kurmada mesafeli bir bilim adamıdır. Profesörün eski karısının erkek kardeşi olan Vanya, annesi Mariya, yeğeni Sonya ve dadı Marina ile birlikte çiftlikte yaşamaktadır. Vanya, hayatını çiftliğin idaresine adamış ve çiftliğin gelirine dokunmaksızın bir ideal uğruna profesörün kariyeri için fedakarca kullanmıştır. Çiftliği ayakta tutmak ideali yüzünden kendine bir yaşam kuramayan ve geleneksel bir köy yaşantısına hapsolmuş Vanya, profesörün genç ve güzel karısı Yelena’ya umutsuzca tutkundur. Yaşlı ve hasta kocasından ilgi görmeyen Yelena ise ailenin yakın dostu çevreci doktor Astrov’la flört etmektedir. Vanya dayısıyla çiftlikte yaşayan profesörün kızı Sonya da Astrov’a aşıktır. Profesörün çiftliğe gelmesiyle birlikte ilişkiler ve yaşamlar alt üst olur. Beklentiler ve umutlar acımasızca gerilimli ilişkiler düzleminde sorgulanır. Profesörün çiftliği satma kararıyla Vanya kendini kaybeder ve profesörü öldürmeye kalkışır ama başaramaz. Çiftlikte artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Profesör ve karısı Yelena çiftlikten ayrılırlar. Vanya, yeğeni Sonya ile birlikte çiftlik yaşamına kaldıkları yerden devam ederler.

Çehov’un “Köy Yaşamından Sahneler” adını da verdiği oyun, 19.yüzyılın devrim arifesini yaşayan Rusya’sında, değişmekte olan siyasal sistem ve sınıfsal değerlerin toplumsal yaşamda yarattığı uzlaşmaz çelişkileri, bir köy çiftlik evi yaşantısından yansıtır. Köy yaşamına sıkışmış aydınların dayanılmaz varoluşları, monotonluk, umutsuzluk, eylemsizlik, tembellik ve mutsuzlukla kuşatılmıştır. Bir yanda yükselen bir değer olarak işçi sınıfının dinamik varoluşları, öte yanda aydın insanların duygusal yaşamlarındaki açmazlar diyalektik bir yaşantı içinde geçiş dönemi Rusya`sının sancılı yıllarının da bir iz düşümünü oluşturur. Geçmişlerine sıkışan ve bugünü yaşamakta zorlanan Çehov`un oyun kişileri, geleceklerine yönelik umutsuz ve umarsız bir bekleyiş içindedirler.

Oyun, tüm sahnelerin simultane görünebilir kılındığı; çalışanlar ve çiftlik sahipleri arasındaki sınıfsal çelişkinin gerek davranış gerekse canlı müzik kullanımıyla algılanıp anlaşılacağı bir yorumla sahnelenmektedir.

12 yaş sınırı vardır.

Dramaturgi:Şafak Eruyar
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Dekor:Başak Özdoğan
Kostüm: Fatma Öztürk Dönmez
Müzik Yönetmenliği: Ezgi Kasapoğlu
Nota Yazımı: Emil Tan Erten
Oyuncular:Levend Öktem, Selçuk Yöntem, Can Kolukısa, Nesrin Kazankaya, Linda Çandır, Aysan Sümercan, İlker Yiğen, Zeynep Özden, Volkan Aktan, Ömer İvedi, Oğuz Turgutgenç

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT