Adana Lezzet Festivali Turu

Adana Lezzet Festivali Turu

Gezi Rehberi Adana Lezzet Festivali Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Tarsus - Tarsus Şelalesi - Eshabı Kehf Mağarası - Kleopatra Kapısı - Tarsus Evleri - Seyhan Nehri - Taş Köprü - Sabancı Merkez Cami - Ulu Camii - Ramazanoğlulları Külliyesi - Saat Kulesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 20:30 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 21:15 Mecidiyeköy Meydan Otobüs Durakları Yanı Mado Pastanesi Önü - 22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi İspark Otopark Yanı - 22:15 Kartal Köprüsü Metro İstasyonu ( E 5 Ankara İstikameti ) - 22:30 Çayırova Mc Donald `s Önü - 23:15 İzmit Halkevi Durakları ( Asya Otel Karşısı ) - 03.30 Ankara Söğütözü Ulusoy Tesisleri (Armada Alışveriş Merkezi Karşısı) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 4, 2024 ~ Eki 6, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Kalkış noktalarından atılan misafirlerimiz ile birlikte gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Tarsus Şelalesi - Eshab-ı Keyf Mağarası - Kleopatra Kapısı - St. Paul Evi ve Kuyusu - Tarsus Evleri - Beyaz Çarşı (Kırk Kaşık Bedesteni) - Nusret Mayın Gemisi - Uluslararası Adana Lezzet Festivali

Saygıdeğer misafirlerimiz, yolda alacağımız (ekstra) kahvaltımızın ardından Tarsus’a geçiyoruz. Eski bir yerleşim olan Tarsus zengin kültürü ile dikkat çekmektedir. Tarsus’ta gezimize Eshab-ı Keyf (Yedi Uyurlar) Mağarası ile başlıyoruz. Eshab-ı Keyf diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç ve köpekleri Kıtmir’e ait olduğu söylenen ve burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret ediyoruz. Mağaradaki gezimiz sonrası Tarsus merkeze varıyor ve Çanakkale Savaşlarında vermiş olduğu hizmetle tüm dünyanın dikkat kesildiği Nusrat Mayın Gemisi ilk durağımız oluyor. Ardından Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'da buluşmak üzere geldiklerinde şehre girdikleri kapı olan Kleopatra Kapısını görüyoruz. Anadolu kültüründe önemli yeri olan Şahmeranın öldürüldüğüne inanılan Şahmeran Hamamını faal bir hamam olması sebebiyle dışarıdan görüp Eski Sokaklarda dolanıp Tarihi Tarsus Evleri arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında tam yerinden nar ekşisi ve cezerye alıyoruz. Sonrasında gezimizi, sırasıyla, Danyal Peygamber Makamı, Kırkkaşık Bedesteni, Bilal Habeşi’nin Makamı ve son olarak St. Paul kuyusu ile tamamlayıp Adana’da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Festival coşkusunu yaşamanız ve Adana’nın dünya çapınca meşhur olan lezzetlerini tatmanız için akşam yemeğini serbest olarak değerlendiriyoruz. Akşam yemeğinde dileyenler misafirlerimiz Adana yemeklerinin ve festivalin keyfini çıkarabilirler  ve Konaklama otelimizde.

3. Gün

Adana - Seyhan Nehri - Taş Köprü - Sabancı Camii - Adana Ulu Camii - Ramazanoğlulları Külliyesi - Büyük Saat - Uluslararası Adana Lezzet Festivali

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından   Adana şehir turumuza başlamak üzere Sabancı Merkez Camii’ne gidiyoruz. 1998 yılında ibadete açılan, Balkanların ve Orta Doğu'nun en büyük camisi olarak kabul edilen bu muhteşem yapıyı rehberimizin anlatımlarıyla ziyaret ettikten sonra Seyhan Nehri’nin kıyısından yapacağımız kısa bir yürüyüşle ülkemizin en büyük şehirlerinden biri olan Adana’nın simgesi olan tarihi Taş Köprü’ye geçiyoruz. Vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Büyük Saat Kulesi, Ramazanoğlu Konağı’nı görüp  festivale özgü yapılacak olan aktiviteler arasında el işçiliği, yemek ustalarının marifetlerini ve birçok aktiviteyi yaşayabilirsiniz. Bu lezzetli ve hoş günün ardından rehberimizin belirlediği saatte aracımıza ile buluşuyor İstanbul için dönüşe geçiyoruz Ankara – Bolu üzerinden akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka acente seyahatinizde görüşmek üzere sizlerden ayrılıyoruz. Siz saygıdeğer misafirlerimize bir başka acente organizasyonunda buluşmak dileğiyle veda ediyoruz

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Milli Park Girişleri

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT