Avrupa’nın İncileri Fransa - İtalya - İsviçre Avusturya - Almanya - Slovenya Turu

Avrupa’nın İncileri Fransa - İtalya - İsviçre Avusturya - Almanya - Slovenya Turu

Gezi Rehberi Avrupa’nın İncileri Fransa - İtalya - İsviçre Avusturya - Almanya - Slovenya Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Cannes - Antibes - Nice - St Paul De Vence  - Nice - Monaco - Monte Carlo - Menton - Cenova - Santa Margherita - Portofino - Milano - Como - Luzern - Bodensee - Zürih - Bregenz - Münih - Salzburg - Hallstatt - Ljubljana - Bled Gölü

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Nice - Ljubljana - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2024 ~ Eki 3, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Cannes - Antibes - Nice

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 06:00’da hazır bulunulması. Check–in işlemlerinin ardından Türk Havayolları TK1813 sefer sayılı uçuşu ile saat 09:00’da Nice’e hareket. Yerel saat ile 10:05’te Nice’e varışın ardından özel otobüsümüzle ilk olarak dünya jet sosyetesinin gözdesi film festivali, kumarhaneleri, deniz ürünleri restoranları ve beş yıldızlı otelleri ile Cote d'Azur’un en meşhur şehri Cannes’ı geziyoruz. Bir yanında lüks oteller, diğer yanında pahalı mağazalar ve şık restoranlar ortasında dev palmiyelerin ayrı bir hava kattığı Cannes’ın kordon boyu Boulevard de la Croissette,  şehrin en turistik yerlerinden eski şehir bölgesi Le Suquet gezilip Cannes gezimizin ardından hemen yakınındaki Antibes.  Roma döneminden kalma, etrafı surlarla kaplı, Pablo Picasso müzesi ve kalesi ile ünlü, Port Vauban’da lüks teknelerin defilesine tanık olacağınız tatil kasabası olan Antibes gezimizin ardından Fransız Rivierası Cote D’ Azur un en gözde şehri Nice’deyiz. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarıyla capcanlı bir atmosferi olan Chagall ve Matisse gibi en üretken sanatçıların yaşamayı seçtiği nefis bir mahalle Eski Şehir (Vieux Nice), malikanelerin ve dar sokakların açıldığı en güzel meydanlardan olan Place Rosetti Meydanı, 2000 yıl önce Yunanların şehirde ilk yerleştiği, günümüzde bir park alanı olan harika manzarasında kendinizden geçeceğiniz Colline du Chateau (Kale Tepesi), meydandaki rengârenk oturan adam heykelleri ve kırmızıya çalan artneuveu binalarıyla Nice’in en popüler noktası ve  alışveriş, yeme-içme merkezi Massena Meydanı ve son olarak  Çicek Pazarı ile şehir gezimizi tamamladıktan sonra verilecek serbest zamanda    muhteşem atmosferiyle Nice’in efsanevi yürüme yolu Promenade des Angleis sizleri bekliyor.  Serbest zamanın ardından otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.

2. Gün

Nice - Gourdon - St.Paul De Vence - Eze - Nice

Sabah kahvaltı sonrası, Loup Nehri vadisine 760 metre yükseklikte kayalık bir burnun tepesinde kurulu Fransa'nın en güzel köylerinden Gourdon’u geziyoruz. Görkemli lavanta tarlaları ve muhteşem kanyon manzaraları eşliğinde zamanın durduğu Orta Çağ köyü Gourdon gezimiz sonrasında her gördüğünüz köşenin fotoğrafını çekmek, her sokağa girmek, her dükkanı gezmek için dayanılmaz bir arzu duyacağınız orta çağdan kalma olağanüstü bakımlı taş binalar ve Arnavut kaldırımlarıyla döşeli büyüleyici St. Paul de Vence deyiz. Fransız Rivierası Cote D’Azur’ un bir başka güzel turistik cazibe merkezlerinden dar ve tarihi ara sokaklarından keyifli bir yürüyüş yapıldığında muhteşem manzaralar sunan Eze’yi de gezdikten sonra akşam üstü saatlerde Nice’in en güzel en keyifli saatlerinde sizi serbest bırakıyoruz.

3. Gün

Nice - Monaco - Monte Carlo - Menton - Cenova

Sabah kahvaltısının Cote D’Azur un birbirinden güzel cazibe merkezlerini gezmeye devam ediyoruz. İlk durağımız kumarhane ve konforlu otelleri, eğlenceli gece hayatı, etkileyici bahçeleri, sanatın en iyi örneklerinin buluştuğu galerileri ve prestijli butikleri ile Fransa’nın otuz beş bin nüfuslu dünyanın en küçük ve en zengin ülkelerinden Monaco ve dünyanın en ünlü kumarhanesinin bulunduğu ihtişamı ve şık yaşantısıyla sizi gerçekten etkileyecek Monte Carlo gezimizin ardından Fransa’nın İncisi olarak anılan Menton’a hareket ediyoruz. Renkli mimarisi ve havuzu ile Villa Fontana Rosa, Bastion Müzesi, St. Michel Archange kiliesi görüldükten sonra Fransa’dan ayrılarak İtalya’ya geçiş yapıyoruz. İtalya’nın önemli liman şehri Cenova’ya hareket ediyoruz. Cenova şehir gezimizde gotik ve barok binalarla çevrelenmiş, ortasındaki fıskiye ile ferah bir atmosfer kazandırılmış şehrin merkezi Piazza De Ferrari, yapımına 1400’lü yıllarda başlanan inşası yaklaşık 100 yıl süren şehrin en önemli yapıtı San Lorenzo Katedrali, ünlü kaşif Kristof Kolomb’un evi, gözlem terası olarak kullanılan ışığı 50 km uzaklıktan görülebilen La Lanterna, deniz kıyısında üst üste gibi görünen rengarenk evlerin bulunduğu Bocca D’asse kenti ve Ortaçağ kapıları Porta Soprana gezildikten sonra otelimize transfer. Geceleme otelmizde.

4. Gün

Cenova - Santa Margherıta - Portofino - Milano

Sabah kahvaltı sonrası Cenova’dan ayrılarak, öğle saatlerinde sırtını yemyeşil tepelerle kaplı, kestane ve palmiye ağaçları ile renkli evlerin bulunduğu şirin Santa Margherita’dan deniz motoruyla çok kısa ve bir o kadar keyifli deniz yolculuğu sonrası İtalya’nın uğruna aşk şarkıları yazılan, aşkların en sosyetik limanı, zenginlik ve güzelliğin bütünleştiği dünyanın en güzel sahil kasabalarından Portofino dayız. Portofino’nun meşhur fotoğraflarını çekmek ya da sadece O’na kuşbakışı bakmak istiyorsanız çıkmanız gereken yer Castello Brown, deniz feneri koyu, limanda yürüyüş ile Portofino gezimizi tamamlayarak dünyanın moda merkezi Milano’ya hareket ediyoruz. Milano’ya varışımızı takiben gün boyu her zaman kalabalık Duomo Meydanı ve Milano’nun sembolü ünlü Duomo Katedrali, hemen yanında camdan dev kubbeli, görkemli Galleria Vittorio Emanuele, Dünya çapında tanınmış opera binasına ve tiyatro müzesi Teatro alla Scala, şehrin sanatçı kimliğini, romantik ambiyansını büyüleyici biçimde yansıtan Navigli bölgesi görüldükten sonra Milano’da serbest zaman. Geceleme otelimizde

5. Gün

Milano - Como - Luzern - Bodense Gölü - Zürih

Kahvaltı doğa harikası Como Gölüne gidiyoruz. Yeşille mavinin buluştuğu, İtalya’nın hatta dünyanın en güzel gölleri arasındaki cennetten bir köşe Como gölünde harika manzaralar arasında geçireceğiniz serbest zamanda sonrasında ünlü şair Alexander Dumas’ın “İsviçre bir istiridye, Luzern onun içindeki incidir” dediği Luzern’e hareket ediyoruz. Fransız Devrimi sırasında Kral 16. Louis ve ailesini korurken şehit olan 800 İsviçre askeri anısına yapılmış Aslan Anıtı (Löwendenkmal),İsviçre’nin en büyük dördüncü gölü olan ve ziyaretçilerine muhteşem dağların kıyılara uzandığı harika bir manzara sunan Luzern Gölü, kuğuların yüzdüğü gölde Kapell Köprüsü, köprünün içinde tavanlarda üçgen 100’e yakın yağlı boya resmi, bu köprüye bağlı sekizgen su kulesi ve göl kıyısı boyunca şehrin doyumsuz manzarası ile Luzern gezimizi tamamlayarak sadece 50 dakıka uzaklıktaki dünyada yaşam kalitesi en gelişmiş şehir olan Zürih’teyiz. İkiz kuleleriyle şehrin en etkileyici yapılarından Büyük Manastır (Grossmünster), 19.yüzyıldan kalma vitraylarıyla turistlerin ilgisini çeken Fraumünster, muazzam akustiğe sahip 19. yüzyılın sonlarında kurulmuş Opera Binası, ünlü markaların vitrinlerinin süslediği Banhoffstrasse, hem gezginler hem de yerel halk için kentteki en popüler cazibe noktalarından Zürih Gölü, şehrin içinden geçen kent merkezini ikiye bölen Limmat Nehri ve şehrin iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri görüldükten bölgedeki otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.

6. Gün

Zürih - Bregenz - Münih - Salzburg

Sabah kahvaltı sonrası sonra Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin sınırlarının kesiştiği bölgede, 571 kilometre karelik, 12 nehirle beslelenen Konstanz Gölü ya da diğer ismiyle Bodensee ye doğru yola çıkıyoruz. Avusturya’nın Bodensee Gölü kıyısındaki ikibin yıllık orman, göl, ve  Alp dağları manzarasının muazzam güzellik kattığı şirin kenti Bregenz’i geziyoruz.   Bregenz gezimizi tamamladıktan sonra öğle saatlerinde Avrupa’nın en önemli sanat, teknoloji, finans, kültür, inovasyon, eğitim ve turizm merkezlerinden Bavyera eyaletinin başşehri Münih’teyiz. Şehir turumuzda ilk durak, etrafı müzeler, kiliseler, dükkanlar, kafelerle çevrili, şehrin kalbinin attığı yer Marienplatz, zarif kubbeleri, etkileyici çan kulesiyle ilgi çekici güzelliğe sahip Eski Belediye Binası (Altes Rathaus), Münih denilince ilk akla gelen yapılardan, şehrin adeta sembolü Yeni Belediye Binası (Neues Rathaus) 14.yüzyıl gotik tarzda inşa edilmiş İsator Kapısı, yine Münih’in simgesi olarak kabul edilen Kral Ludwing’in altın mezarı ve birçok hazinenin sergilendiği Fraunenkirche (Meryemana Kilisesi) görüldükten sonra Mozart’ın notalarının yükseldiği Salzburg’a hareket ediyoruz. Akşamüstü saatlerinde Salzburg’a varışımızı takiben yapılacak kısa panoramik şehir turu sonrası otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde.

7. Gün

Salzburg - Hallstatt - Ljubljana

Sabah kahvaltı sonrası Salzburg şehir turumuza başlıyoruz. Salzburg’un en önemli ve en gözde yerlerinden 900 yıllık tarihe sahip Avrupa’nın en büyük kalesi Festung Hohensalzburg(dışarıdan), çiçekler ve birbirinden etkileyici heykellerle donatılmış sahip Mirabell Sarayı bahçesi, Orta Çağ, Barok ve Rönesans dönemine ait binaların bulunduğu eski şehir ve Residence Meydanı, aşıkların aşklarının sonsuza dek sürmesi için dileklerini yazdıkları kilitlerin asıldığı Makartsteg köprüsü, kuşların ve nehrin sesi ile oluşan mükemmel senfoniyi banklarda oturarak iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Salzburg şehrini ikiye ayıran  Salzach Nehri, tabelaları ferforjeden yapılmış  ünlü markaların mağazalarının olduğu Salzburg’un kalbi ve en güzel caddesi Getreidegasse Caddesi, Getreidegasse Caddesi üzerinde dikkatinizi çekecek Mozart'ın doğduğu ev(dışardan görülecek) , altın rengi kocaman bir küre üzerinde ayakta duran bir adam heykeli ile Kapitelplatz  birbirinden güzel kafelerin, seyyar kütüphanelerin bulunduğu Mozart’ın ihtişamlı heykelininde bulunduğu Mozartplatz, Barok mimarinin en güzel örneklerinden  dış cephe kabartmaları, heykelleri ve iç mekânı ile göz alıcı Salzburg Katedrali görüldükten dünyada görülmesi gereken 100 yerden biri olarak geçen Hallstatt’a hareket ediyoruz. Göl kıyısına kurulmuş ve etrafı dağlarla çevrilmiş olan büyüleyici Hallstatt gölü kenarında kuğuları ve muhteşem manzarayı izleyerek yapılacak yürüyüş sonrasında verilecek serbest zamanda sizi UNESCO dünya mirası listesinde yerini almış Hallstad’ın muhteşem güzelliği, sakinliği ve huzuruyla baş başa bırakıyoruz. Büyüleyici Hallstatt Gölü’nden ayrılarak muhteşem dağ, orman manzaraları arasında akşam saatlerinde Slovenya -Ljubljana’da otelimize yerleşme.Konaklama otelimizde.

8. Gün

Ljubljana - Bled Gölü - İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden Ljubljana turumuza başlıyoruz.. İçinden nehir geçen diğer şehirler gibi Ljubljana’da bir köprüler şehri. Eski dönemde ayakkabıcıların ürünlerini sergiledikleri şehrin merkezindeki en eski Kunduracılar Köprüsü, şehrin kalbinin attığı Üçlü Köprü, rengarenk aşk kilitleriyle süslü Kasap Köprüsü ile şehrin ve Slovenya bayrağının sembolü olan Ejderhalar Köprüsü, oldukça renkli ve akşamları cıvıl cıvıl olan Ljubljana’nın kalbinin attığı Preseren ve Kongresni Meydanı, duvarları grafiti ile dolu, sokaklarında eski ayakkabıların sarkıtıldığı, vakit geçirmesi inanılmaz keyifli Trubarjeva Caddesi ve ardından 11.yüzyıl yapımı Ljubljana Kalesi’ni de dışarıdan gördükten sonra Avrupa’nın en güzel 10 kasabası listesine giren sosyal medyada fotoğraflarını görüp iç çektiğimiz “Keşke ben de bir gün orada olsam” diyeceğimiz Bled Gölü’ne hareket ediyoruz. Gölün yüzeyinden 100 metre yükseklikte sarp kayalıklar üzerine konumlanmış Orta Çağ stili mimarisiyle görenleri büyüleyen kalesi, gölün tam ortasında 17. yüzyıla ait Barok tarzda inşa edilmiş ihtişamlı kilisesi görüldükten sonra. Sizleri   huzuru iliklerinize kadar hissedeceğiniz Bled Gölünde serbest bırakıyoruz. Arzu ederseniz 'pletna' adı verilen teknelerle gölü gezebilir, Kalenin ( girişi ücretli)  muhteşem manzaralı cafesinin terasında oturabilir. Olağanüstü keyifli göl kıyısında tam tur atarak yürüyüş yapabilir veya göle en yakın cafelerde vakit geçirebilirisiniz. Belirlenen saate Ljubljana havalimanına hareket ediyoruz. Bilet, bagaj, pasaport işlemleri sonrası THY nın TK 1064 sefer sayılı uçağı ile saat 19:35’de İstanbul’a hareket, yerel saat ile 23:55’de İstanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Programda Belirtilen Turlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Vize Ücreti

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Kişisel Harcamalar

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri


Tüm Geziler Dahil, Ekstra Tur Ödemesi Yok!

  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT