Ayvalık - Foça - Çeşme - Kuşadası Turu (2 Gece)

Ayvalık - Foça - Çeşme - Kuşadası Turu (2 Gece)

Gezi Rehberi Ayvalık - Foça - Çeşme - Kuşadası Turu (2 Gece)

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası - Eski Foça - Foça - Selçuk - Efes Antik Kenti - Meryem Ana Evi - Şirince - Eski Rum Mahallesi - Alaçatı - Çeşme - Çeşme Kalesi - Ilıca

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 23:00 Mecidiyeköy Meydan Otobüs Durakları Yanı Mado Pastanesi Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi İspark Otopark Yanı - 00:15 Kartal Köprüsü Metro İstasyonu ( E 5 Ankara İstikameti ) - 00:30 Çayırova Mc Donald`s Önü - 01:15 İzmit Halkevi Durakları ( Asya Otel Karşısı ) - 02:45 Bursa Özdilek ( Hiton Otel Yanı) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 1, 2024 ~ Ağu 4, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Kalkış noktalarından hareketle gece yolculuğumuz başlıyor.

2. Gün

Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası - Eski Foça - Foça Tekne Turu

Bursa, Balıkesir, güzergâhından çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrasına hareket ediyoruz. Burada Şeytanın ayak izini simgelen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Ayvalık koylarının ve Midilli adasının doyumsuz manzarasını çaylarımızı yudumlayarak seyrediyoruz. Fotoğraf çekimlerimiz sonrasında Ayvalık Limanı'na gidiyoruz. Eski adı “Cunda” şimdiki adı Alibey Adası’nda yapacağımız nostaljik gezi ile sizleri eskiye götürüyoruz. Adada bulunan en eski 8 kiliseden en iyi korunarak günümüze gelebilmiş olan Taksiryannis kilisesi (dışarıdan görüyoruz) ve Arnavut kaldırımlarında yürüdüğümüz adada bulunan Rumların yaşadığı taş evler bizi büyülüyor.  Bu güzel adadan ayrılıyoruz ve antik dönemde Anadolu da yaşamış, Fransa'nın meşhur sahil kenti Marsilya'yı da kurmuş olan Phokaia'ların başkenti Foça ya geçiyoruz. Buradan bineceğimiz teknemizle (Ekstra) bir yandan güneşin ve Ege denizinin tadını çıkarırken bir yandan da Mitolojiye konu olmuş, nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının kayalarına yuva yaptığı dünyaca ünlü Siren kayalıklarını görerek Orak Adası, İncir Adası, İngiliz Burnu koylarında yüzme molaları vereceğiz. (Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.)  Yapacağımız bu keyifli mavi yolculuk sonrası tekrar karaya dönerek Eski Foça sokaklarını gezerek Foça'dan ayrılıyoruz ve otelimize gelip yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.*Sabah Kahvaltısı: Edremit'te serpme kahvaltı olarak alınacaktır. (Ekstra)*Öğle Yemeği :Tur programına uygun bir noktada serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)*Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.*Konaklama Oteli :İzmir Standart Şehir Otelleri ve Selçuk Standart Şehir Otelleri

3. Gün

Selçuk - Efes Antik Kenti - Meryem Ana Evi - Şirince - Eski Rum Evleri - Şirince Şarapları

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında 100 yıldır kazılan ve yalnızca %10'luk bölümü ortaya çıkarılabilen Efes Antik Kenti’ne hareket ediyoruz. Burada Arcadiane Caddesi, Tiyatro, Küretler Caddesi, Memmius Anıtı, Herakles Kapısı, Traian Çeşmesi, Hadrian Tapınağı, Scholastika Hamamları, Gymnasion, Ticaret Agorası, Odeon, Parlamento Binası, Mozaikli Kaldırım, Paleastra,) Efes Antik Kenti gezimizin ardından Hıristiyan inanışına göre Meryem ananın yaşadığı ve öldüğü ev olarak bilinen ve 1967 yılında Papa 6. Paul tarafından kutsal hac merkezi kabul edilen Meryem Ana Evi gezisini yapıyoruz. Şarabı ve eski Rum evleri ile meşhur, kendinizi düşsel bir ülkedeymiş gibi hayal edeceğiniz, evleri, sokakları ve insanları ile sizleri kendine çeken 1924 mübadele yıllarına kadar Türkler ve Rumların bir arada yaşadığı Şirince'ye hareket ediyoruz. Rehberimizin yapacağı anlatımlar sonrasında yörenin meşhur meyve şaraplarını tatmak için şarap mahzenine gidiyoruz. Bu güzel köyden ayrıldıktan sonra otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. *Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.*Öğle Yemeği :Tur programına uygun bir noktada serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)*Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.*Konaklama Oteli :İzmir Standart Şehir Otelleri ve Selçuk Standart Şehir Otelleri.

4. Gün

Alaçatı - Çeşme - Çeşme Kalesi - Çeşme Tekne Turu - Ilıca

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Alaçatı’ya hareket ediyoruz. (Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak sunulacak gün boyu sürecek olan Mavi Koy, Mercan Adası, Yeşil Koy gibi noktalarda verilen yüzme molalarından oluşan tekne turumuza katılabilirler.)  Alaçatı’nın en güzel yerel ürünlerini ve keyifli hediyelikleri alabileceğimiz, Alaçatı Pazarı, Alaçatı’nın meşhur sokakları ve Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği sokakları geziyoruz ve sonrasında Çeşme’ye hareket ediyoruz. Çeşme’de gezimize ilk olarak Çeşme Kalesi (panoramik) ile başlıyoruz. Muhteşem manzarası eşliğinde rehberimizin anlatımını dinliyoruz. 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray’ı görüyoruz. Sonrasında Çeşme Meydanda serbest zamanımızın ardından Ilıca’ya geçiyoruz. Burada özel bir plajda (giriş, şezlong, şemsiye ekstra) serbest zaman arzu eden misafirlerimiz için yüzme molamızın (hava şartları müsait olduğu takdirde) ardından Ilıca’dan ayrılarak İzmir – Manisa- Balıkesir – Bursa gecenin ilerleyen saatlerine doğru İstanbul’a varıyoruz ve siz sayın misafirlerimizi, bir başka acente organizasyonunda buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz. *Sabah Kahvaltısı: Otelimizde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.*Öğle Yemeği :Tur programına uygun bir noktada serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)*Akşam Yemeği: Yol Üzerinde Ekstra Olarak Alınacaktır. KONAKLAMA OTELİ İzmir Standart Şehir Oteli

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Akşam Yemekleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Milli Park Girişleri

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Tekne Turu Ücretleri

Önemli Notlar:
Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT