Batı Karadeniz Safranbolu Amasra Abant Turu

Batı Karadeniz Safranbolu Amasra Abant Turu

Gezi Rehberi Batı Karadeniz Safranbolu Amasra Abant Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Abant - Safranbolu - Hıdırlık Tepesi - Yemeniciler Arastası - Cam Teras - Amasra  - Yörük Köyü - Kemere Köprüsü - Bartın - Devrek

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 06:00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 06:10 Bakırköy İncirli Dilek Pastanesi - 06:30 Mecidiyeköy Torun Center Önü - 07:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 07:10 Bostancı Köprüsü Altı - 07:15 Kartal Köprüsü Alt ı - 07:30 Pendik Köprüsü Altı - 07:40 Çayırova Mc Donalds Önü - 07:50 Gebze Center Önü - 08:30 İzmit Halk Evi Durağı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 5, 2024 ~ Eki 6, 2024

Tur Programı

1. Gün

Abant - Safranbolu - Hıdırlık Tepesi - Yemeniciler Arastası - Cam Seyir Terası

09:10 Sakarya Otogar Yanı (Alpet Benzinlik) Belirlenen noktalardan siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra Safranbolu Amasra Abant Turumuz için yolculuğa başlıyoruz.Bolu Dağı’nın eteklerinde bulunan Abant Gölü’ne doğru yola çıkıyoruz. Göl kıyısına geldiğimizde çeşitli aktivitelere ekstra olarak katılabilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilir, dileyenlerse fayton veya atla gezinti yapabilirler. Alacağımız öğle yemeği sonrasında UNESCO tarafından koruma altına alınan, Türklerin ve Rumların ortak yaşantısının izlerini taşıyan müze kent Safranbolu’ya ulaşıyoruz. Burada ilk olarak Safranbolu’yu, Hükümet Konağı’nı ve Saat Kulesi’ni panoramik olarak göreceğimiz Hıdırlık Tepesi’ne çıkıyoruz. Buradan hiç bir evin diğerinin görüşünü kısıtlamadığı ve ne kadar düzenli bir şekilde konumlandırıldığını net bir şekilde görebiliyoruz. Çekeceğimiz güzel fotoğrafların ardından Safranbolu’nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Arastalarını, Cinci Hanı ve Hamamı’nı, İzzet Mehmet Paşa Camii’ni, Akçasu Kanyonu’nu, Köprülü Mehmet Paşa Camii’ni ve avlusundaki Güneş Saati’ni geziyoruz. Evleri ve lokumlarıyla meşhur Safranbolu’da en güzel gezi evi olan Kaymakamlar Konağı’nı gezerken kendinizi zaman makinesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Tarihi kentin meşhur lokumcusunda lokuma dair bilgi alırken aynı zamanda lezzetli lokumlarından tatma ve alışveriş imkânı bulacağız. Yemeniciler Arastasında vereceğimiz alışveriş molasını takiben Safranbolu gezimizi tamamlıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ile Safranbolu turizmine katkıda bulunmak amacıyla, Tokatlı Kanyonu üzerinde yerden 80 metre yükseklikte ve 11 metre genişliğinde yapılan Kristal Teras’a (Cam Seyir Terası) ve incekaya su kemerine gidiyoruz. 75 ton ağırlığı taşıyabilen, cam seyir terası, her biri 750 kilogram taşıyabilecek kapasiteye sahip gözenekler, 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşmaktadır. Yaklaşık 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olan 100 metrekareden oluşan terasta bir seferde sadece 30 kişi bulunabilmektedir. Teras eşsiz Tokatlı Kanyonu manzarasını bizlere sunmaktadır. (Ekstra) Sabah Kahvaltısı:  Yol Üstü Mola Tesisimizde Ekstra Olarak Alınacaktır.Öğle Yemeği: Mangalda Sucuk, Köfte veya Tavuk + Meşrubat ( Extra)Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama:  Anemon Karabük , Beyzade Konakları , Şehzade Konakları v.b

2. Gün

Amasra - Yörükköyü - Çamaşırhane - Kemere Köprüsü - Bartın - Devrek

Safranbolu Amasra Abant Turumuzun son gününde otelimizde alıcağımız kahvaltı sonrası eski bir Bektaşi köyü olan ve Yörük Türklerinin yaşadığı eski adıyla Yörükan-i Taraklı Borlu şimdiki adıyla Yörük köyüne varış. Köy halkının ortak kullanım alanı olan Eski çamaşırhane, Sipahioğlu Konağı ve köy pazarı gezilerimiz sonrasında Köy kahvesindeki molayı takiben, Amasra'ya doğru yol alıyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in ''Lala, Lala Çeşm-i Cihan dedikleri bu mu ola (Dünya'nın göz bebeği)'' sözleri ile ün kazanan güzel Amasra'ya ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizi deniz kenarında bulunan balık restoranında balık ve Amasra'ya özgü salatası ile alıyoruz. Yemek sonrasında Amasra'yı gezmeye başlıyoruz. Cenevizliler döneminden kalma Amasra Kalesi, Bizans döneminden kalma, kiliseden çevrilme Fatih Cami ve Kale Mescidi, Boztepe, Çekiciler Çarşısı(Ağaç işleri), gezilerinden sonra dileyen misafirlerimiz Amasra'da tekne turuna katılabilirler (Ekstra). Gezimizin sonunda bastonlarıyla ünlü Devrek’te bir baston atölyesine uğradıktan sonra Bolu - Adapazarı üzerinden İstanbul’a dönüyoruz Misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir başka organizasyonunda buluşmak üzere  vedalaşıyoruz Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe Olarak Alınacak Olup Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Amasra’da  Menü Olarak AlınacaktırAkşam Yemeği: Yol Üstü Mola Tesisimizde Ekstra Olarak Alınacaktır.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Akşam Yemekleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT