İzmir Çıkışlı Uçaklı Gap Rüyası Turu

İzmir Çıkışlı Uçaklı Gap Rüyası Turu

Gezi Rehberi İzmir Çıkışlı Uçaklı Gap Rüyası Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Şanlıurfa - Halfeti - Gaziantep - Harran - Kâhta - Nemrut Dağı - Cendere Köprüsü - Zerzevan Kalesi - Diyarbakır - Hasankeyf - Midyat - Mardin - Deyrul Zaferan Manastırı - Kasımiye Medresesi - Göbeklitepe

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İzmir Adnan Menderes Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 6, 2024 ~ Eki 9, 2024

Tur Programı

1. Gün

İzmir - Şanlıurfa - Halfeti - Gaziantep - Şanlıurfa

Sabah İzmir Adnan Menderes Havalimanı ‘nda buluşuyoruz. Bagaj ve check in işlemlerimizi tamamlıyoruz. Pegasus Hava Yolları ‘na ait PC3126 sefer sayılı Saat: 07.25 Şanlıurfa uçuşu ile Güneydoğu ‘ya olan yolculuğumuza başlıyoruz. 2 Saate yakın uçak yolculuğu sonrasında tur aracımızda yerimizi alıyor ve Şanlıurfa ’ya ulaşıyoruz. Ardından bizi bekleyen aracımıza rehberimiz eşliğinde geçerek, Fırat’ın suları altındaki Saklı Cennetin Kayıp Kenti Halfeti ’ye gidiyoruz. Sakin (CITTASLOW) Kentimizin, geçmişten günümüze olan hikâyesini; Birecik Barajı ’nda yapacağımız tekne turumuz(ekstra) sırasında dinliyoruz. Sular altında kalan evlerini, ağaçlarını hatta camilerini izlerken hep birlikte bir zamanların Halfeti’sini hayal ediyoruz. Öykünün sonunda “Fırat’ın suyundan, Halfeti’nin havasından ve toprağından ayırmayın beni diyen!” Dünyaca ünlü Siyah Gül ’ün yetiştiği topraklardan ayrılarak, Güneydoğu Anadolu’nun en büyük, Türkiye’nin 8.il ive Milli Mücadelemiz sırasında destan yazan “Gazi” ünvanlı şehrimiz Gaziantep ’e gidiyoruz. Sular altında kalan Zeugma Antik Kenti ’nin kurtarma çalışmaları ile kentimizden gelen muhteşem mozaiklerinin de sergilendiği dünya standartlarında müze olma özelliği ile de ön plana çıkan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi ‘ne gidiyoruz. GAP turlarının neredeyse sembolü haline gelen Çingene Kızı ’nı görme fırsatı da yakaladığımız müzeden sonrasında ayrılarak, kentin hareketli yaşamının en önemli parçaları olan Çarşıları (Almacı, Bakırcılar, Bedesten)nı görüyoruz. kahve içmeye gidiyoruz. Müdavimlerini; şairlerin, yazarların ve düşünürlerin oluşturduğu, Antep Harbi’nden Tasavvuf Söyleşilerine kadar pek çok sohbete tanıklık eden, Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden ünlü Tarihi Tahmis Kahvesi ’ne gidiyoruz. Sonrasında araçtaki yerimizi alarak Şanlıurfa ’ya doğru yola çıkıyoruz. Otelimize yerleşiyor ve Sıra Gecesi ‘ne (ekstra) katılan misafirlerimiz ile geleneksel restoranımıza gidiyoruz. Bu akşam otelde yemek almıyoruz, Sıra Gecesi tercih etmeyen misafirlerimiz ise Urfa ‘nın geleneksel mutfaklarının, kebaplarının tadına bakma fırsatı yakalayabilirler. Sıra Gecesi Tercih eden misafirlerimiz ise; Ariflerin söze geldiği, çırakların dize geldiği, şiirlerin saza geldiği Sıra Gecesi ’ne birlikte gidiyoruz. Akşam yemeğimizi müzik eşliğinde keyifle tamamladıktan sonra, otelimize dönüyoruz. Konaklama Şanlıurfa ‘daki otelimizde.

2. Gün

Şanlıurfa - Harran - Kahta - Nemrut Dağı Milli Parkı - Karakuş Tümülüsü - Cendere Köprüsü - Şanlıurfa

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra kenti gezmeye başlıyoruz. Balıklı Göl (Aynzeliha ve Halil-ür Rahman Gölleri), Rızvaniye Cami (Zulümiye Cami), Mevlid İ Halil Külliyesi Ve Hz. İbrahim Mağarası, Halil-Ür Rahman Cami ‘ni ziyaret ettikten aracımıza geçerek Harran ’a gidiyoruz. Tevrat`ta Hârân olarak, İncil’de aynı adla anılan bir kent olarak geçen, İslam tarihçilerinin ise kentin kuruluşunu Nuh Peygamberin torunlarından Kaynana veya İbrahim Peygamberin kardeşi Aran `a (Haran) bağladıkları adını sıcak havasından alan Harran büyüleyici atmosferi ile bizi karşılıyor. Bölgenin iklim ve doğasıyla uyumlu, kendine özgü Harran Evleri ’ni ziyaret ederken, Harran Kalesi ’ni, Surlar ’ını ve tarihin en eski İslam Üniversitesi ’ni görüyor ve Efsanevi Yediyamanlar ’ın kenti Adıyaman için hareket ediyoruz. Kahta ilçesine ulaştığımızda dileyen yolcularımızla (ekstra) bizi bekleyen minibüslerdeki yerlerimizi alarak muhteşem bir deneyime ortak olmak için hareket ediyoruz. Sonrasında ilk durağımız olan Antik Cabinas Çayı üzerinde kurulu Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüsü ’nde kısa fotoğraf molaları verdikten sonra, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Nemrut Dağı ‘nın gizemli dünyasına olan yolculuğumuza başlatıyoruz. Yaklaşık 2150 mt yüksekliği ile Dünyanın en yüksek Açıkhava Müzesi ve 8.Harikası olan Nemrut Dağı’nda, 2000 yıldır güneşin doğuşu ve batışını, bu yükseklikten izleyen dev heykelleri görerek, güneşin dağı selamlamasına bizler de tanıklık ediyoruz. Antik dünyanın küçük ama inanç, kültür ve geleneklerinin bütünleştiği Krallığı KOMMAGANE ’nin sırlarla dolu dünyasına yaptığımız bu yolculuğun ardından Nemrut’a veda ediyor. Sonrasında aracımıza ulaşarak Şanlıurfa ’daki otelimize dönüyoruz.

3. Gün

Şanlıurfa - Zerzevan Kalesi - Diyarbakır - Hasankeyf - Midyat - Mardin

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra aracımıza geçerek Zervzevan Kalesi ’ne doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Roma İmparatorluğu döneminde sınır garnizonu olarak kullanılan kaleyi; (gözetleme-savunma kulesi, surlar, mithraeum, yeraltı sığınağı, kilise, askeri-sivil konutlar, yeraltı ibadethanesi, sunaklar, kaya mezarları, su kanalları) keyifle ziyaret ediyoruz. Ardından Çin Seddi’nden sonra Dünyada korunagelmiş en uzun 2.yapı olan Diyarbakır Surları ’na ve şehre bizler de “Hoş bulduk !..” diyor ve kenti gezmeye başlıyoruz. 1572-1575 tarihinde, Vezirzade Hasan Paşa tarafından yaptırılan Hasan Paşa Hanı ’nda muhteşem bir kahvaltıyla (ekstra) turumuza başlıyoruz. Sonrasında 639 yılında inşa edildiği tahmin edilen, tarihi ve ihtişamı ile büyüleyecek Ulu Cami ’yi ziyaret ediyoruz. Diyarbakır evlerinin özelliklerini en özgün şekliyle yansıtan, 120 yıllık bir konak olan Ahmed Arif Müze Evi ise sonraki durağımız oluyor. Diyarbakır’ın ünlü şairlerinden Ahmed Arif ’in kişisel eşyaları ve el yazısıyla yazdığı şiirlerinin sergilendiği müze evi ziyaretimiz sonrası, bir başka Ünlü Şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ’ne gidiyoruz. “Yaş otuz beş! yolun yarısı eder !...”diyen Şairimizin doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği evi gördükten sonra Hasankeyf ‘e doğru yola çıkıyoruz. ILISU BARAJI ’nın güzel görüntülerinin eşliğinde tarihi ve kültürüne doğru zaman tünelinde yolculuğuna çıkıyoruz. Hasankeyf'i seyrederken; su yerine süt, şeker yerine bal kullanılan ve içine ceviz parçacıkları atılan özgün kahvesi Hilveli Kahve ’lerimizi de içtikten sonra film platolarının gözde mekânı Midyat ’a ulaşıyoruz. “Sokaklarında yürümezseniz Midyat’ı anlayamazsınız !..” diyor ve Devlet Konukevi ’ne gidiyoruz. Dileyen yolcularımız burada; yakın zamanda çekilen “Sıla” filmiyle ününe ün katan konağı ziyaret edebilir, dileyen yolcularımız da gümüş alışverişi yapabilirler. Akşam yemeği ve konaklamamız Midyat ‘daki otelimizde.

4. Gün

Midyat - Mardin - Deyrulzafaran Manastırı - Kasımiye Medresesi - Göbeklitepe - Şanlıurfa - İzmir

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra Taşların Dile Geldiği Güneş’in Ülkesi Mardin ‘e ulaşıyoruz. Muhteşem mimarisi ile Süryani Kilisesi’nin önemli merkezi olan manastırı ve Süryanileri de yakından tanıma fırsatı bulduğumuz Deyrulzafaran Manastırı ile güne başlıyoruz. Bu büyüleyici ziyaret sonrasında ise pek çok modacının gözde defile mekânı olarak seçtiği Kasımiye Medresesi ’ne gidiyoruz. Bir zamanların çok önemli eğitim merkezlerinden birisi olan medresenin, hüzünlü hikayesinin eşlik ettiği tasavvuf öğretisinin en güzel örneğine ev sahipliği yapan mekânı birlikte geziyoruz. Ardından 1.Caddeye gidiyor ve yürüyüşümüze başlıyoruz. Yapacağımız panoramik yürüyüşümüz sırasında; Şeyh Çabuk Camii ’ni, ESKİ Süryani Katolik Patrikhane Binası ’nı, Cumhuriyet Meydanı ’nı, Mardin evlerini ve sokaklarını, çarşılarını, pasajlarını görerek Ulu Cami ’ye gidiyor ve ziyaret ediyoruz. Dönüşümüzü 1. Cadde üzerinde gerçekleştirirken Kasım Tuğmaner Cami, Tuğhan, Şahkulubey Konağı ’nı görerek aracımıza geçiyor ve günümüzden yaklaşık 12.000 yıl öncesine götürecek Göbeklitepe ’ye gidiyoruz. Heyecan veren, bilinen ve bilinmeyenlerine doğru zaman tünelinde birlikte yol alıyoruz. İnsanoğlunun gözlerini ilk kez dünyaya açtığı tahmin edilen ve Dünya’nın İlk Tapınağı olan, Dünya’nın nefesini tutarak gelişmelerini izlediği bu noktadaki ziyaretimizin ardından Şanlıurfa Havalimanı ’na ulaşarak güzel anılarla bölgeye veda ediyoruz. Pegasus Hava Yolları ‘na ait PC3127 sefer sayılı Saat: 15.35 İzmir uçuşu ile İzmir ‘e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Lokal saat ile yaklaşık olarak Saat: 17:35 ‘de şehrimize ulaşıyor ve bir başka seyahatimizde tekrar görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Milli Park Girişleri

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Sıra Gecesi

+ Nemrut Dağı Gezisi

+ Halfeti Tekne Turu

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT