Taksim’den Sıraselviler’e girdiğinizde yol, 100 metre sonra üçe ayrılır. Ortadaki yola devam edin 20 metre sonra sağda tek katlı bir villa göreceksiniz. İşte o yer “Çiçek Bar”...
“Çiçek Bar”; 26 yıl önce Çiçek Film Şirketi’nin ofisinin yerinde açılan ve 25 yıldır sinemacılara, sanatçılara sinema seven dostlarına hiç bozulmadan hizmet veren bir mekân. Eski ismi “Çiçek Film” ve sahibi “Çiçek Arif” ten dolayı bana “Çiçek Bar” adını takmışlar.Oysa mekanın asıl adı “Sinema Sevenler Derneği”.
İşletmecilerinden dolayı kiminin “Arif’in Yeri” kiminin de “Azmi’nin Yeri” diye andığı da olur.Bildiğiniz tüm ünlü sinema, tiyatro, resim, müzik, edebiyat ve sanatın her türünden sanatçıların uğrak yeridir Çiçek Bar.
“Çiçek Bar” a uğramamış hiçbir ünlü sanat adamı yoktur desem yanlış olmaz. Beyoğlu’nun bu elit mekânında kimse kimseyi rahatsız etmez, kimse taşkın davranışlarda bulunmaz. Herkes herkese saygılıdır. Bu nedenle içerde erkekler gibi tek başına oturan veya grup halinde bir araya gelmiş kadınları dasohbet ederken, yemek yerken görebilirsiniz.
“Çiçek Bar” a girdiğinizde ressam Birol Kudatgu’nun dediği gibi “Evinizde televizyonunuzu açık unutmuş gibi…” bir duyguya kapılırsınız. Çünkü bir tarafta televizyon oyuncularının, bir tarafta sinemacıların sıkı bir sohbet içinde olduklarını görürsünüz. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli sanat adamlarına Çiçek Bar’da rastlamak sizi şaşırtmamalı. Geçmiş günlerde; Elia Kazan’ları, John Baez’lerı, Bertolucci’leri, Cengiz Aytmatov’ları, Vera Tulyakova Hikmet’leri, Adonis’leri, Kostas Feris’leri Dido Sotiriyu’ları ve saymakla bitmeyecek kadar nicelerini görmüşlüğümüz vardır. Yaşar Kemal’den Aziz Nesin’e, Tarık Akan’dan Rutkay Aziz’e, Abidin Dino’dan Zülfi Livaneli’ye, İsmet Ay’dan Türkan Şoray’a, Fatma Girik’ten Mustafa Alabora’ya, Orhan Pamuk’tan Fethi Naci’ye, Demirtaş Ceyhun’dan Aydın Boysan’a, Mücap Ofluoğlu’dan Ahmet Arif’e, Sezen Aksu’dan Ahmet Piriştina’ya, Ali Poyrazoğlu’dan Bülent Kayabaş’a, Mahzuni Şerif’ten Ahmet Kaya’ya, Adnan Polat’tan Süleyman Seba’ya, İlhan Selçuk’tan Ara Güler’e, Alev Ebuzziya’dan Mehmet Ulusoy’a, Ayşe Kulin’den Aydemir Akbaş’a, Burhan Uygur’dan Komet’e, Alaaddin Aksoy’dan Zeki Ökten’e, Çetin Altan’dan Edip Cansever’e, Filiz Akın’dan Gencay Gürün’e, Fatih Terim’den Yusuf Tuna’ya, Yiğit Okur’dan Firuzan’a, Erdal Öz’den Savaş Dinçel’e, Şener Şen’den Sinan Çetin’e, Kemal Sunal’dan Haldun Dormen’e, Musa Eroğlu’ndan Yaşar Seyman’a Ve daha yüzlerce, saymakla bitmeyecek sanatçı dostlarla birlikte sohbetler etmişliğimiz vardır.
Kısacası “Çiçek Bar”; uygar insanların birlikte yaşadıkları, birlikte soluk aldıkları bir vaha, bir kardeşlik ve dostluk evidir.
“Çiçek Bar” her gün saat 17:00’de açılır ve 24:30’da kapanır.
Övünmek gibi olmasın ama “Çiçek Bar”ın mutfağı dillere destan olacak derecede ünlüdür. Baş aşçımız, 25 yıldır hiç değişmedi. Adı Arnavut Zeki Usta’dır. Bütün lezzetler Zeki ustanın titiz gözetiminde hazırlanır. Pazı sarmasının tadına doyum olmaz. Enginarı, kuru fasulyesi, köftesi, bonfilesi, piliç ızgarası, şnitzeli, Sezar Salatası bir başka güzeldir. Her gün bir çeşit çorba hazırlanır.
Garsonlarının tamamı Çiçek’te çalışmaya komilikten başlamışlar, sonra garson ve şef olmuşlardır. Bu özel garsonlar, gelenlerin tamamını ismen tanırlar, neyi nasıl ve neyle içtiklerini bilirler. Servis her zaman saygılı ve güler yüzlüdür. Şefimizin adı da Arif’tir.
“Çiçek Bar” da müzik 22:00’de başlar ve 24:30’da biter.
Salı ve Cumartesi günleri; Özlem Yüksek ve Sergio’nun sunduğu günümüz popüler şarkıları eşliğinde eğlenceli bir gece geçirmek güzeldir.
Çarşambaları; coşkulu performansı, güçlü sesi ve gitarı eşliğinde seslendirdiği harika şarkılardan oluşan geniş repertuarıyla Attila Demircioğlu Çiçek Bar’da sahne almaktadır.
“Çiçek Bar” ın kültür etkinlikleri açıldığı günden bu yana hiç bitmemiştir. Her zaman bir kültür merkezi işlevini de gören SSD salonunda; ünlü ressamların, heykeltıraşların, fotoğraf sanatçılarının sergileri yer alır. 5 yıl süreyle İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali kapsamında “en iyi yerli” ve “en iyi yabancı” afiş yarışması düzenleyerek her üç afiş için parasal ödüller dağıtmıştır. SSD olarak mekanda kültür söyleşileri düzenlenmiş, sinema ile reklam konusunda Sinan Çetin-Ali Hakan, halk müziği konusunda Arif Sağ, yakın tarih ve edebiyat konusunda Hıfzı Topuz ve Deniz Kavukçuoğlu gibi kültür adamlarıyla söyleşi toplantıları gerçekleştirilmiştir.
“Çiçek Bar”; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Cumhuriyet değerlerine saygılı, özgürlükten yana sanatçıların, sanatseverlerin, politik duruşu olan kişilerin mekânı olma misyonunu 24 yıldır aksatmadan sürdürmektedir. İşte bu yüzden, Çiçek Bar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk’ün ölüm yıldönümlerinde özel etkinlikler düzenlenmektedir.
10 Kasım günleri sıcak fırınlarda kavrulan leblebi ve yanında rakı ikramı “Çiçek Bar” için gelenektir. Cumhuriyetin ilk yıllarına ait eski fotoğraflar ve eski gazete koleksiyonlarından oluşan sergilerin yanı sıra Paris’te bulunarak fotoğrafı çekilmiş ve poster haline getirilmiş. Lozan Antlaşması’nın orijinali, uzun süre mekanda sergilenmiştir.
“Çiçek Bar”, hiçbir yerde görülmemiş Atatürk posterlerini, özel yaptırılmış Atatürk fotoğrafı bulunan kupaları ve Mac Arthur’un Atatürk ile ilgili anılarında sözü geçen söyleşisini Türkçe’ye çevirdikten sonra broşür halinde getirerek, O’nun ne büyük bir dahi olduğunu kanıtlayan belge olarak tüm üyelerine dağıtmıştır.
“Çiçek Bar”; sohbetin, eğlencenin yanında kültür etkinliklerini de sürdürmeye devam ediyor. Çiçek Barlı olmak özel olmaktır.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli