1930’ların ortalarında Albay Harland D. Sanders tarafından ABD Kentucky’de kurulan ilk restorandan bugüne KFC vazgeçilmez lezzetiyle bir lezzet klasiği halini almıştır.
Hiç bir işlemden geçirilmemiş %100 tavuk etini, Albay Sanders’ın 11 baharatlı gizli tarifli karışımına batırılmasından sonra kızartarak müşterilerinin beğenisine sunan ünlü zincir, günde yaklaşık 7 milyon müşteriye yılda 4.5 milyardan fazla parça tavuk satan tartışmasız bir fast-food devidir.
80 ülkede 14.000`e yakın noktada hizmet veren KFC, Türkiye’ye 1989 yılında Turkent A.Ş. tarafından getirilmiştir. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa, Eskişehir ve Muğla (Dalaman)`da Türk tüketicilerine hizmet vermektedir.
LEZZETİN SIRRI
· Tazelik birinci kuraldır. KFC`de günlük tavuk eti kullanılır. Tavuklar pişirildikten sonra, 90 dakika içinde tüketilmezse imha edilir.
· Tavuklar belli ağırlıklarda olmalıdır. Böylece standart şekilde ayarlanmış, bilgisayarlı pişiricilerde tam kıvamında hazırlanır.
· Tavuklar KFC`ye özgü unlama tekniği ile unlanır. Doğru un miktarı, doğru renk ve lezzet demektir.
· Özel KFC karışımı, tam 11 baharattan oluşur. Lezzetin asıl sırrı budur.
· Tavuklar, KFC`nin özel bitkisel yağıyla, basınç altında pişirilir. Böylece tavuk eti tamamen pişer ve baharatın lezzetine doyum olmaz.
Sonuç, dayanılmaz KFC lezzeti……
Park Yeri Yok
Kredi Kartı: VISA-MASTER