Urfa Merkez, İstanbul Ataşehir, Ankara Çukurambar, Kayseri Talas’da bulunan şubeleri ile lahmacun ve kebap severleri ağırlayan Dedecan, taş fırın ve ocakbaşı lezzetlerinin yanı sıra; masaya gelen kendine has eşlikçileri ile önce gözlere sonra da damaklara hitap ediyor.
Özellikle acı Urfa biberinin masaya gelmesiyle renklenen sofralar; Şanlıurfa mutfağından nohut ve dövmeden hazırlanan lebeni, bostana, Dedecan’ın yaratıcısı olduğu soğan salatası ve yeşillikleri ile geleneksel lezzetleri yaşatmaya devam ediyor.
Acılı ve acısız lahmacunlarını iki boyda sunan Dedecan, lahmacun sonrası kebap yemek isteyenler için ‘Tabak Altı’ tabir edilen lahmacunu ile de dikkat çekiyor.
Güneydoğu mutfağının geleneksel lezzetlerini korumak ve devam ettirmek için büyük bir disiplin ve heyecan ile yola çıkan Dedecan Ocakbaşı; Şanlıurfa yemek kültürünü ve sofra zenginliğini en iyi şekliyle yansıtmaya devam ediyor.
32 sene önce Şanlıurfa’da tarihi bir binada başlayan Güneydoğu yemek kültürü serüveni; Ankara, Kayseri, Diyarbakır ve İstanbul’da aynı özen ve heyecanla devam ediyor. Tüm mutfak ekibinin Urfa’lı şeflerden oluştuğu, kullanılan ürünlerin yörenin en iyi yetiştiricilerinden özel olarak seçildiği Dedecan Ocakbaşı; aslını korumaya devam eden ender işletmelerden.
www.dedecan.com
Şanlıurfa Merkez : 0414 315 25 25
İstanbul Ataşehir : 0216 385 63 63
Ankara Çukurambar : 0312 222 63 06
Diyarbakır : 0412 223 23 53
Kayseri Talas : 0352 438 01 23