Özsüt, Kazandibi ile Tavukgöğsü Kazandibi Karmaşasına Son Veriyor!

Özsüt, Kazandibi ile Tavukgöğsü Kazandibi Karmaşasına Son Veriyor!

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Özsüt, Kazandibi ile Tavukgöğsü Kazandibi Karmaşasına Son Veriyor!

Osmanlı mutfağından gelen sakız gibi kıvamıyla, yanık tabanıyla büyük küçük herkesin severek yediği Kazandibi, nesilden nesile aktarılmış bir lezzettir.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 23, 2024

Tatlı dünyasının iki gözde lezzeti: Kazandibi ve Tavukgöğsü Kazandibi… Yapım aşamasındaki benzerlikleri nedeniyle sık sık karıştırılan bu iki tatlıyı birbirinden ayıran nedir biliyor musunuz? İlk günkü reçetelerine sadık kalarak, değişmeyen kalitedeki lezzetleriyle misafirlerini ağırlayan Özsüt, Kazandibi ve Tavukgöğsü Kazandibi karmaşasına son veriyor ve her iki tatlının da yapım sırrını açıklıyor.

Bundan tam 86 yıl önce Özsüt’ün bacasını tüttüren ilk tatlıdır Kazandibi… Adından da anlaşıldığı gibi kazanın dibinin hafifçe tutması ile hazırlanan bu leziz tatlının yapımı basit gibi görünse de usta dokunuşlar lezzetinde büyük farklar yaratır. Çünkü geleneksel tatlıların özel lezzetlerini yakalamak ayrı bir emek ve ayrı bir deneyim gerektirir. Klasikleşmiş tatlılarında ilk günden bugüne aynı tariflere sadık kalan Özsüt, çok sevilen ve sıklıkla birbirine karıştırılan bu iki tatlının yapım sırrını paylaştı.

Yanık tattan gelen eşsiz lezzet
Osmanlı mutfağından gelen sakız gibi kıvamıyla, yanık tabanıyla büyük küçük herkesin severek yediği Kazandibi, nesilden nesile aktarılmış bir lezzettir. Yapımında süt, şeker ve pirinç sübyesi kullanılan bu tatlının sırlarından biri, sütlü tatlılara lezzet ve doku veren pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübyeden gelir. Özsüt’ün maharetli ustalarının elinden çıkan Kazandibi, sübye ile doygun bir kıvama ulaşırken, kısık ateşte dibi yakılarak karamelize edilir. İşte bu karamelize olmuş alt tabaka, Kazandibini eşsiz yapan yanık tadını verir.

Tavukgöğsü ile tatlı mı olurmuş?
Romalılardan Bizans’a ve daha sonra da Türklere geçen sütlü bir tatlı olan Tavukgöğsü ise yine benzer malzemelerle hazırlanır. Ancak en büyük fark, içerisinde soğuk suda bekletilip lif lif ayrılan tavuğun göğüs etinin bulunmasıdır. Lif lif ayrılmış tavuk göğsü eti, sütün içinde tahta bir tokmak ile dövülerek pişirilir. Süt, şeker, pirinç sübyesi ve incecik didiklenmiş tavuk göğsü ile yapılan bu tatlı, kazandibi gibi tepsinin dibi yakılarak servis edildiğinde ise Tavukgöğsü Kazandibi olur. Hem tavuk eti içermesi hem de kazandibi gibi karamelize edilmesi sebebiyle kendine özgü bir doku ve tada sahip olan bu eşsiz lezzet, en sevilen tatlılar arasında yerini alıyor.

Tatlı tercihiniz Kazandibi ya da Tavukgöğsü Kazandibi ise, her iki lezzetin de usta ellerde yapılmış halini deneyimlemek için Özsüt’lere uğramayı unutmayın!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT