Telezzüz’den İçinizi Isıtacak Kış Lezzetleri

Telezzüz’den İçinizi Isıtacak Kış Lezzetleri

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Telezzüz’den İçinizi Isıtacak Kış Lezzetleri

Dünyanın en prestijli gastronomi rehberleri arasında gösterilen Michelin tarafından yeşil yıldız ile ödüllendirilen ve bir lokantanın ötesinde etik ve sürdürülebilir değerleri gözeten bir hareketin parçası olan Telezzüz’ün kış menüsünde yer alan her bir tabak lezzeti ve hikayesiyle hem mideye hem de vicdana iyi geliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 29, 2025

Sade, doğal, duyarlı bir yaklaşımla mevsimsel sebze ve meyveleri kullanarak bitki temelli mutfağa yeni bir soluk getiren Telezzüz, özenle hazırlanan kış menüsünü misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Telezzüz’ün yaratıcı şefi Bahtiyar Büyükduman liderliğindeki mutfak ekibi tarafından hazırlanan kış menüsü, 5-8 çeşitten oluşan Tohum ve Filiz isimli tadım menüleri ve ödüllü şarap uzmanı ve eğitmeni Göknur Gündoğan’ın tavsiyeleri doğrultusunda oluşturulan şarap eşleşmeleri ile deneyimlenebiliyor.

Dünyanın en prestijli gastronomi rehberleri arasında gösterilen Michelin tarafından yeşil yıldız ile ödüllendirilen ve bir lokantanın ötesinde etik ve sürdürülebilir değerleri gözeten bir hareketin parçası olan Telezzüz’ün kış menüsünde yer alan her bir tabak lezzeti ve hikayesiyle hem mideye hem de vicdana iyi geliyor.

Hem Uzak hem Yakın Doğu’yu buluşturan Dashi Çorba, earl grey çayı, kombu yosunu ve kurutulmuş shiitake mantarı ile hazırlanan dashi ile birleşirken tabağın altında kadim Anadolu mozaik sanatından ilham alınarak dizilmiş sebzeler yer alıyor. İsli Sarma’da rezene ve havuçla doldurulan pancar yaprakları, Antep fıstığı kreması ile sarılıyor. Üzerine sürülen kestane püresi, yanındaki cennet hurmasından tatlı ekşi sosu ve karnabahar turşusu tabağa lezzet katıyor. Pancar of the Opera, tatlı ve tuzlunun mükemmel uyumunu sergileyen bir tabak. İlk bakışta tatlı bir opera pastası gibi görünen pancar, içerdiği derin toprak tadıyla şaşırtıcı bir tuzluluk sunuyor. Acılı Turp’ta alabaş turpu özel hazırlanan baharat karışımıyla uzun süre pişiriliyor, yanında sarımsaklı bademli acı biber reçeli ve taze soğan sosu ile servis ediliyor. Kilis kadayıfının verdiği ilhamla tasarlanan Ispanaklı Kadayıf Börek, fermente badem kreması, agave incileri ve Antep fıstığı ile hazırlanan sıra dışı bir dolguya sahip. Mangalda pişen marine Brokolini, beyaz şarapla pişirilmiş kremalı Erzincan şeker fasulye ile servis edilerek ev sıcaklığını yaşatıyor. Külkedisi’nde tıpkı meşhur masalda olduğu gibi, balkabağı yüz güldüren bir lezzete dönüşüyor. Kar ilk yağdığında ortaya çıkan pamuksu tepecikler Karlar Düşer isimli tabakta narenciye notalarıyla ve narın baharatlı sıcaklığıyla karşımıza çıkıyor. Kış Bahçesi tabağında kırmızı lahanadan hazırlanan renkli bir çorba, beyaz lahana, havuç, brokoli ve beluga mercimeğinden oluşan bir salata ile sunuluyor. Trüf yağlı ve yeşil elma turşulu Alabaş Tartar, gastronominin zirvesine adım atmak isteyenlere özel, sofistike ve yaratıcı bir deneyim yaşatıyor. Sweeny Todd müzikalinden ilham alan Sweeney’nin Trajedisi’nde temiz ve nizami bir yapıya sahip olan tart, Sweeney’nin çalınan hayatının yıkılmadan önceki halini temsil ederken; kesildiğinde içinden akan pancar kanı onun nefret ve öfkesini temsil ediyor. Güneydoğu Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden Kuru Kelek Dolması, firik bulguru ve filizlendirilmiş yeşil mercimek ile doldurulup sumak ekşisi ile pişiriliyor. Dolmanın altında ise Kilis Kızılgöl’den gelen Cabarnet Sauvignon pekmezi ve taze çekilmiş tahin yer alıyor. Kök Sebze Şiş ve Tombik Pide’de, marine pancar ve balkabağı ızgaralanıp kivi ve kaju yoğurdu ile hazırlanan soslu pidelerle servis ediliyor. Kereviz Tagliatelle, baharatlarla yoğunlaştırılmış demi glace ile mercanköşkünün parfümsü ve lezzetli taze yaprakları ile süsleniyor. Doğa, kültür ve insan yaratıcılığının birleştiği bir yemek olan Fermente Mantar, misafirleri tadıyla büyülerken evrene açılan bir kapıyı da aralıyor. Kış soğuğunun iç ısıtan meyvesi cennet hurması, Hurma ya da Hurmama tatlısının baş rolünde yer alıyor. Çikolatanın acı sıcaklığını ve krepin çıtırtısını fermente edilmiş armut ile buluşturan Armudun İyisi asidi ve ekşiyi bolca hissettiren bir tatlı. İstiklal Caddesi’nin büyülü havası sufle ve vanilyalı dondurmanın bir araya geldiği Taksim tatlısıyla tabaklara yansıyor.

Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda misafirlerini ağırlayan Telezzüz’ün sıra dışı kış lezzetlerini keşfetmek için (0216) 576 76 71 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT