Ekim 2020’de Kuruçeşme’de açılan “The Steeve”, Latin dokunuşların Türk mutfağıyla sentezlendiği lezzetleri ile misafirlerini bekliyor.
Şef İsmet Saz imzası taşıyan The Steeve, son derece şık dekorasyonu, terası, etkileyici manzarası ve iddialı lezzetlerin yer aldığı yeni menüsü ile Kuruçeşme’de! The Steeve; tapasları, ana yemekleri, tatlıları ve deniz mahsullerinde Raw Bar’ı ile eşsiz deneyimler yaşatıyor. Taze taze deniz mahsullerini satın alabilme olanağı da sunan The Steeve’in açık mutfak konseptinde menüden seçimleriniz hazırlanırken yakından izleyebilme imkânı da bulabilirsiniz. The Steeve’in nefis kokteyllerini de çok özel bir müzik seçkisi eşliğinde keyifle yudumlayabilirsiniz.
The Steeve, Kuruçeşme’deki yerinde, Şef İsmet Saz’ın yeni yorumladığı Latin Lokal lezzetleriyle yeniden benzersiz deneyimler yaşatmaya hazır… Şef İsmet Saz’ın kendine has bir tarzla yorumladığı çok özel Latin menüsü, misafirlerini The Steeve’de unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
Menüsündeki her bir yemeğin yegâne olduğu The Steeve’in özgün bir sunumu var ki mekânın iddiasını perçinliyor. The Steeve Raw Bar ile yerel coğrafyamızın deniz ürünleri en lezzetli biçimde servis ediliyor. Istakoz, İskenderun karidesi, Çeşme ahtapotu, mavi yengeç, göl ve deniz kerevitleri ile istiridyeler, bu ürünlere göre özel pişirme teknikleri ile hazırlandıktan sonra çok şık bir sunumla masanıza geliyor ve gününüzde fark yaratıyor.
The Steeve’in menüsünde yer alan ve Latin mutfağının baş tacı olan Tapas’lar Şef İsmet Saz’ın geleneksel Türk mutfağı yorumlarıyla çok farklı lezzetlere bürünüyor. Her biri kendi yöresinden taze taze kullanılan ürünlerle hazırlanan Tapaslar, The Steeve’in gerçek anlamda denemeye değer lezzetleri arasında yer alıyor.
Türkiye’yi Beef Wellington ile tanıştıran İsmet Saz, bu lezzetteki ustalığını The Steeve’de konuşturmaya devam ediyor. Ek olarak, tercihe göre kırmızı veya beyaz et, ev yapımı makarnalar da özgün yorumlarla öğlen ve akşam yemekleri için ideal ana yemek seçenekleri olarak sunuluyor.
The Steeve’de unutulmaz anlar…
Paylaşımlık eşsiz tatları ve enfes kokteylleri arkadaşlarınızla eğlenerek deneyimlerken, dilerseniz Şef İsmet Saz'ın öncülerinden olduğu 'chefs table & bar' konseptini de tercih edebilirsiniz. Şefin tezgâhının yanı başında, mutfağın kalbinde bizzat bulunarak yemeklerin yapılışını izleme ve şefle sohbet etme imkânı bularak, bu leziz gastronomi yolculuğunda mutfaktan tabağa tüm sürece şahit olabilirsiniz.
Tüm malzemeler yerinden taze taze
The Steeve’de kullanılan tüm malzemeler en iyi yetiştiği yerden özel olarak getirtiliyor. Şefin tercih ettiği malzemeler arasında kişniş, anason, juniper, kakule, safran, zencefil, kereviz sapı, mango, ananas, avokado gibi ürünler yer alıyor. Ekmek ise 10 yıllık ekşi maya ile özel olarak yapılıyor. Menüdeki tüm lezzetler, yenilikçi pişirme teknikleri ve kaliteli yerel malzemeler ile yorumlanarak Şef İsmet Saz farkıyla iddiasını ortaya koyuyor. Yengeç Marmaris, Dalyan’dan, Karides İskendurun, Mersin’den, İstiridye Fransa’dan özel olarak getiriliyor.
Yeni Dekorasyonu ile The Steeve…
Marka ve mekân tasarımını “kitchen-ist”in yaptığı The Steeve’nin dekorasyonu da menüsü gibi yenilendi. Şef İsmet Saz’ın Aztek desenlerinden oluşan dövme desenleri The Steeve’nin dekorasyonuna yansıdı. Aztek piramitlerini temsil eden desenlerin duvarlara işlendiği The Steeve’in sade, huzurlu ama son derece şık dekorasyonunda, sofralarda kullanılan ürünler de özenle seçilmiş. Bardaklarda Paşabahçe Nude, çatal-kaşık-bıçakta Jumbo tercih edilirken, seramikler Çanakkale seramik tarafından özel olarak üretilmiş. Çizimini Şef İsmet Saz’ın yaptığı tabaklar ise seramik sanatçıları Defne Samman ve Keramikos’a ait.