Mezzaluna, Şubat ayına özel olarak hazırladığı “şefin spesiyalleri” menüsünü Venedik Karnavalı’ndan esinlenerek oluşturdu. Bu gösterişli karnavala ait sürpriz lezzetler Mezzaluna’da İtalyan mutfağı tutkunlarını bekliyor.
Kaliteli malzemeler ile hazırlanmış eşsiz tatları, özel sunumlarla bir araya getiren, şehrin en iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, şefin spesiyalleri adı altında farklı lezzetlere yer verdiği dönemsel menüler de hazırlıyor. Mezzaluna’nın İtalyan şefi Fabio Brambilla’nin spesiyallerinden oluşan bu lezzetli menüler sizi farklı tatlar denemeye çağırıyor.
Şubat ayı içerisinde servis edilecek olan “Şefin spesiyalleri” menüsünün bu ayki konsepti Venedik Karnavalı. Karnavala özel lezzetlerin yer aldığı menüde başlangıç olarak domates sos eşliğinde hazırlanan “Bebek kalamar, ricotta ve ıspanaklı gnocchi” sunuluyor. İtalyan mutfağının olmazsa olmazı olan pizza, bu menüde “Marine edilmiş ahtapot, kurutulmuş domates, manda mozzarella ve rokalı Finissima” adıyla yer alıyor. Hemen sonrasında masanıza gelen “Siyah zeytin ve fırınlanmış patatesler eşliğinde Toskana tarzı kızarmış tavuk ve enginar” ağızlarda unutulmayacak tatlar bırakıyor. Menünün tatlısı ise çikolatalı dondurma eşliğinde sunulan “Melek kanatları ve portakallı tart”. Karnavala özgü hazırlanan bu tatlı, Venedik’te oldukça meşhur olmakla birlikte San Marco meydanındaki Campanile tepesinden aşağıya doğru bir telden kayarak gelen meleği yansıtıyor. Mezzaluna, “Meleğin Uçuşu” denilen bu ilginç gösteriden yola çıkarak hazırladığı bu tatlıyı misafirlerine özel olarak sunuyor.
New York Times’ın en önemli yemek eleştirmenlerinden Bryan Miller tarafından övgüler alan Mezzaluna, gerçek İtalyan lezzetleri ile misafirlerini ağırlıyor. Mevsimsel olarak değişen menüsünün yanı sıra her ay “Şefin spesiyaleri” adı altında farklı İtalyan lezzetleri sunan Mezzaluna, İtalyan mutfağı severlerin bir numaralı tercihi oluyor. Şefin spesiyalleri menüsü, Mezzaluna İstinyePark, Acarkent ve Kanyon’da servis ediliyor.