“Abracadabra’da her şey sanatla yoğrulur ve tutkulu bir aşkla pişirilir, içine ruh katılır.” Balıkçı restaurantlarıyla bilinen boğaza yeni ve rahat bir yeme içme anlayışı geldi. Arnavutköy’de dört katlı tarihi yalı Abracadabra adıyla geleneksel-deneysel bir yemek konseptine ev sahipliği yapıyor. Cezayir Restaurant’ ın eski şef-ortağı Dilara Erbay ve 360 İstanbul’un şef-ortağı Mike Norman’ın ortaklığıyla hayata geçen Abracadabra, boğaz sahilinde farklı ve özgün bir yeme içme projesi olarak ortaya çıkıyor. Creative Food Company genel adıyla tanımlanan proje, yeme içme alanında özgün bir mutfak anlayışını ortaya koymanın yanı sıra, yemekle tasarımı ve sanatı birleştiren food-art konseptine öncülük ediyor.
Geleneksel ve deneysel mutfak konseptinde dünya tatları ile kaybolan Anadolu lezzetleri çalışılmıştır. Restorandaki tüm yiyecekler, Anadolu’ nun dört bir yanından ve köy pazarlarından toplanan katkısız malzemeler ile hazırlanmaktadır.
Malzemenin taze ve mevsimlik olması Abracadabra’nın mutfak anlayışının temellerini oluşturur.
Dört kattan oluşan mekanın giriş katı bar, akıllı ve hızlı atıştırma yeri olarak konumlanmış. İkinci kat açık mutfak. Burada şeflerle bir arada lezzetli bir deneyim yaşamak mümkün. Orta kat ise 50 kişi kapasiteli yemek salonu. Dördüncü kat bir ev sıcaklığı içinde kurgulanmış. Bu katta yer alan kütüphanede yemek kitapları ve dergileri karıştırılarak bir ev ortamı yaratılmış. Balkona geçildiğinde ise müthiş bir boğaz manzarasının eşliğinde yeme içme çok keyifli bir hal alıyor.
Hormonsuz, katkısız yiyeceklerle oyunlar oynamak
En taze malzemeleri, yerinden toplamak
Mevsimlerin izinden gitmek, konserve, sera ürünü kullanmamak
Sağlıklı yemek içmek
Yeni tatlar keşfetmek
Unutulmuş tatları, yerel mutfakları araştırmak
Deneysel, yenilikçi arayışlar içinde olmak
Park Yeri Yok
Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli