DENEYSEL VE GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI Galatasaray Lisesi arka duvarına paralel olan Hayriye Caddesi’nde Fransız Sokağı girişinde bulunan ve 1901 yılında İtalyan İşçi cemiyeti tarafından okul olraka inşa edilen bina, Cumhuriyet döneminde uzun yıllar bu amaç ile kullanılmaya devam edilmiş. İlerleyen yıllarda ofis olarak kullanılan bina 2005 yılında yapılan restorasyon sonunda dört katlı binanın yüksek giriş 2. katı restorana dönüştürülmüş.
Binanın giriş ve bahçe katında faaliyet gösteren Cezayir; restoran, kafe ve bar bölümlerinden oluşuyor. Restoran ile diğer iki bölümün arasında dekorasyon bakımından ciddi bir kontrast olsa da tüm mekanda kullanılan mönünün ana teması “deneysel ve geleneksel Türk Mutfağı”. Geleneksel Türk ve Orta-Doğu mutfağı deneysel bir anlayışla yeniden yorumlanıyor. Cezayir, her gün sabah 09:00dan geceyarısı 02:00 (Cuma-Cumartesi günleri 04:00`e) kadar açık.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.