![Brass](https://image.istanbul.net.tr/uploads/img13/yemeicme/brass-gurme-lezzet-ve-ambiyansi-birlestiriyor.jpg)
İzle
Mutfak Türü: CAFE
Adres: Necati Bey Cad. Sıra Mağazaları No: 79-81 Karaköy Beyoglu İstanbul
Telefon: 0212 244 31 81
Yorumlar:
Nargile Tarihi...
Doğu kültürünün önemli bir parçası olan muhabbet erbabının vazgeçilmez dostu...
`Hindistancevizi`nin dışındaki tütün benzeri tabakayı yakan ve cevizin içine soktukları kamışla keyif yapan Hindliler, asırlar sürecek olan nargile geleneğini de başlatmış oldular. Kimi zaman sultanların başucunda yerini aldı Nargile
Doğu kültürünün önemli bir parçası olan nargilenin ismi Farsça`da `Hindistancevizi` anlamına gelen "nargil" kelimesinden geliyor. Araplar`ca "Şisa", İranlılar`ca ise "Kalyan" olarak adlandırılan `nargile`nin ilk örnekleri Hindistan`da ortaya çıktı. `Hindistancevizi`nin içi boşaltıldıktan sonra kabuğuna bir kamış sokularak yapılan ilk nargile, hintkeneviri tüketiminine yeni bir boyut katarken, `Hindistancevizi` ise zamanla yerini kabağa bıraktı. Gün geçtikçe yaygınlaşmasının ardından da porselen ve bronz gövdeli nargileler ortaya çıktı ve bunları çini, gümüş cam gövdeli nargileler izledi.
Nargile içmek ne kadar lezzetli ise hazırlanışı da bir o kadar zahmetli.
Dışarıdan çok basit bir olay görülen nargilenin içilecek duruma gelmesi için binbir türlü işlem gerçekleştiriliyor. Nargile, `Rüle, Ser, Marpuç ve Şişe`den oluşuyor. Tütünün konulduğu bölüme Rüle, nargilenin uzun gövdesine Ser, içinde dumanı filtre eden suyun olduğu ve meşhur fokurdamaların geldiği bölüme Şişe, dumanı şişeden alan ve ağıza ulaştıran hortuma ise Marpuç ismi veriliyor.
Nargilenin en önemli ögesi Tömbeki ismi verilen tütün kıyıldıktan sonra geceden ıslatılmaya bırakılıyor.
Üzerine nemli havlu örtülüp bir süre bekletiliyor. Nargilenin iyi olmasının sırrı da bu tavının iyi olmasında yatıyor. Tömbeki suyun içinde belirli bir süre bekletildikten sonra özenle lüleye sarılıyor ve servisten önce suyu sıkılarak rülelere, yani tütünün konduğu delikli tablaya yerleştiriliyor ve tütün çelik şişlerin yardımıyla tam ortadan deliniyor. Rüleye yerleştirilen tömbeki, yine ıslatılmış ancak ikiye bölünmüş ve kalın damarları alınmış bir tütün yaprağıyla sarılıyor. Daha sonra sere yerleştirilerek kısa boylu bir meşe ağacı türü olan pırnal kömüründen elde edilmiş köz ile yakılıyor.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Geçmiyor
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.