1950’li yıllarda başlayan tatlı yolculuğumuz, 1964 yılında Ünlü Baklavacı Bayramoğlu markasıyla sektördeki yerini almıştır. Geride kalan zaman diliminde, kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık vermekle birlikte; Ünlü Baklavacı Bayramoğlu markasını bugünlere taşıyan tüketicilerimizin damak zevkini ve geleneksel baklava lezzetini en üst seviyede korumak, vazgeçilmez ilkemiz olmuştur.
İstanbul’da kurulu 700 m2’lik kapalı alana sahip tesislerinde, çağımızın üretim standartlarını geleneksel lezzet motifleriyle süsleyen Ünlü Baklavacı Bayramoğlu, geleneksel lezzetlerimiz baklava ve benzeri tatlı çeşitlerini tüm insanlığa sevdirmeyi hedeflemiştir. Uluslar arası üretim standartlarına göre faaliyet yürütmeyi ana ilke edinen Ünlü Baklavacı Bayramoğlu, ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti ve tüketici sağlığına verdiği önemi, ISO:9001 ve ISO:22000 hijyen ve kalite belgeleriyle taçlandırmıştır.
TATLILARIN ‘SULTAN’I, SULTANLARIN ‘TATLI’SI BAKLAVA
Son derece leziz ve besleyici özellikleri bulunan baklavanın, yüzyıllardır Anadolu`da yapıldığı biliniyor. Bugün, ismi Türkiye ile özdeşleşen ender ürünlerden birisi olan baklava, Türk mutfağının demirbaşlarından birisidir. Diğer bir ifadeyle, baklava, Türklerin en önemli armağanıdır insanlığa…
Baklava ile ilgili en eski Osmanlı kaydı, Fatih dönemine ait Topkapı Sarayı mutfak defterlerindedir. Bu kayda göre, 1473 yılının Şaban ayında, Saray’da baklava pişirilmiş. Ünlü Türk seyyahı Evliya Çelebi, 17. yüzyılın ortalarında İstanbul’dan çok uzaklarda, Bitlis Beyi’nin konağına misafir olduğu zaman baklava yediğini yazar, ünlü Seyahatnamesi’nde… Yine, tarihi kayıtlardan, Osmanlı sultanlarının en önemli merasimlerde misafirlerine baklava ikram ettiğini öğrenmekteyiz…
Geleneksel Türk tatlısı olarak haklı bir şöhreti bulunan baklava, belki önceleri bu kadar fazla çeşide sahip değildi. Ama, zaman ilerledikçe üzerinde çalışmalar yapılıyor ve yeni yeni lezzetler keşfediliyor. Bugün 60’ın üzerinde çeşidi yapılan ve zevkle tüketilen baklavanın, tüketici gereksinimlerine göre yeni çeşitleri geliştirilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunulmaktadır…
Yirminci yüzyıla gelinceye kadar‚ Baklava’nın Macaristan, Balkanlar ve Arap dünyasının bazı kısımlarında yaygın olduğunu ifade eden Amerika’lı gazeteci Charles Perry, bu yörelerin hemen hemen Osmanlı İmparatorluğu’nun eski toprakları olduğuna vurgu yaparak, “Ayrıca yine Osmanlı İmparatorluğu ile sınırdaş olan İran ve Avusturya gibi ülkelerde de baklavaya rastlanıyordu.
Öyleyse, bunun bir Türk buluşu olduğunu varsaymak mantıklı olacaktır.” ifadelerini kullanmaktadır. Baklavayı Türkiye sınırları dışında aramaya başladığımızda, karşımıza geniş bir coğrafya çıkıyor.
Çatalınızı batırdığınızda çıkan çıtırtı kulağınıza hitap edecektir. Isırmadan önce iyice koklamalısınız, çünkü burnunuza gelecek olan tereyağı kokusu gerçekten de muhteşem… Isırdıktan sonra damağınızda kalan tat ise bir başka güzel. İyi açılmış bir baklava ısırıldıktan hemen sonra ağızda erimektedir…
Park Yeri Yok
Kredi Kartı: Visa-Master