Meşhur Bebek Badem Ezmesi`nin öyküsü yüzyıldan daha eskiye 1904`e uzanıyor. Üstelik bu tarih resmi sicil tarihi. Halen Sevim işgüder tarafından işletilen dükkan, ilk olarak Sevim Hanımın dedesi tarafından Mudanya`da kurulmuş. Bir yangın geçirdiği için kuruluş tarihi kesin olarak bilinmiyor.
Bebek Badem Ezmesi`nin yüzyıldan fazla zamandır popülaritesini yitirmemesinin sırrı malzemesinin seçiminde, sevgiyle ve titizlikle hazırlanmasında saklı. Hiç katkı maddesi kullanmadan, doğal yollarla el yapımı üretilen, sadece bademin kabuklarının makinede soyulduğu üretim sürecinde, bademin kalitesi çok önemli. Bebek Badem Ezmecisi` nin imalathanesinde Diyarbakır, Mardin, Midyat, Elazığ gibi yerlerde yetişen doğal yağlı badem kullanılıyor. Ege bademi acı, Datça bademi viskiyle iyi gidiyor ama ezmede iyi sonuç vermiyor. Sevim Hanım, tanıdığı üreticilerden badem alıyor.
Dükkanın dekorasyonu da şık. Vitrinde ezmeler, sekerler, çikolatalar antika Beykoz ve opalin lokumluklar içinde sergileniyor. Pirinç kapaklı şekerci kavanozları pırıl pırıl. Girişte sağda "Yaşasın Seker" yazan, ata yadigarı el işleme kumaş bir pano asılı. Özenle düzenlenmiş bir Şeker Müzesi havaasındaki dükkana, babasının kucağında gelen müşteriler, şimdi kendi çocuklarını kucaklayıp getiriyor.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master