Galata Kulesi’nden Topkapı Sarayı’na Sarayburnu’ndan Haydarpaşa’ya uzanan bir manzarada taze ve leziz deniz mahsulleri tatmaya ne dersiniz?
Eski köylerin meşhur Rum meyhanelerinin baş kahramanı; Barba. Meyhanenin ustası, temel direği olarak nitelendirilen Barbalar, nice hikayeleri gözlerinde saklayıp, hizmetini hünerleriyle süsleyen, muhabbetine doyum olmayan ihtiyarlarmış. Her misafirine aynı özende ilgi gösterirken; miço, ateşoğlanlar, tezgahtar, saki ve rakkaslardan oluşan ekibini göz ucuyla takip eder, o akşamı ilk akşamından hiç bir zaman ayırdetmezmiş. Gizemli ihtiyarın Giritli lezzetlerine büründüğü bir nostalji, balık lezzetiyle sarmalanmış İstanbul`a ve Boğaz`a karşı bir gece ise aradığınız; Giritli Barba nice hikayesi ve lezzetleriyle sizi bekliyor!
Kalite, lezzet ve tazeliği bir arada sunan Barba Giritli Balık, Girit usulü ahtapot ızgara, tarhun soslu deniz ürünleri, asma yaprağında ızgara sardalya, iskorpit kavurma, bal sirkesinde marine edikmiş kalamar ızgara, mantarlı ıspanaklı dil balığı, anasonlu hardal, soslu levrek fileto, elmalı ve tarhun soslu kılıçbalığı ızgara, fındık ve safran soslu uskumru, ceviz fıstık ve tarçın fırınlanmış tahin pekmez tatlısı gibi farklı lezzetleri tadabileceksiniz.
Yemek ve mezelerinde kullandığı malzemelerin çoğunu şehir dışından ve kendi doğal ortamından getiriyor. Otlar İzmir ve Ayvalık’tan hakiki zeytinyağı Ayvalık ve Girit Adası’ndan, içi cevizle doldurulmuş kırma yeşil zeytin Rodos Adası’ndan, beyaz peynir Edirne’den..
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master