Bugün, Geleneksel Mardin mutfağının en iyi örneklerinin sunulduğu, yine bu yemeklere uyum sağlayan mistik havasıyla, etkileyici 19. yüzyıl motifleri olan taş işlemeleriyle Cercis Murat Konağı, görenleri kendine hayran bırakan bir yapı.
Mardin`deki sivil mimari eserler ile adeta bütünleşen mimar Lole tarafından yapılan konak, Tüfekçioğlu ailesi için 1888 `de inşa edildi. 1947 yılında bu ailenin Mardin`den ayrılması üzerine konağın mülkiyeti de Hacı Tahir Şaar ve Hacı Ahmet Bilezikçi ailelerine geçti. 1956 – 1977 yılları arasında ise bugün konağın adıyla anıldığı Cercis Murat (Dilmener) buraya adeta damgasını vurdu. Daha sonra Hacı Hıdır Yılmaz`ın satın aldığı konak, 1992-1998 yılları arasında Mardin İl Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası olarak hizmet verdi. Tarihi ve turistik bir mekan olması nedeniyle bir müze niteliği taşıyan konak, bugün hem pek çok kişinin ziyaret ettiği bir mekan olarak Mardin için önem taşıyor. 2001 yılından itibaren turizmci Ebru Baybara Demir tarafından yeni bir anlayış ve otantik değerleri korunarak düzenlenen Cercis Murat Konağı, Mardin halkı ile yöreyi ziyarete gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Mardin Mutfağını ve yörenin egzotik lezzetlerinin ününü önce bölgenin, sonra Türkiye’nin sınırları dışına taşıyan Cercis Murat Konağı, Tarçın, kişniş, mahlep, zencefil, yeni bahar, sumak, pul biber ve badem gibi malzemelerin kullanıldığı, bilinen Güneydoğu mutfağından farklı zengin Mardin mutfağını tanımak isteyenlerin uğrak yeri olan mekan, İstanbul’da da vazgeçilmez lezzet duraklarından biri.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master