İstanbul`un en bilindik kuru fasulyecisi Çömlek, 1992 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. 1993`de taş fırın olarak işletmeye açtıkları bu yeri 2000 yılında kuru fasulyeciye çevirmişler. Lokantanın kuru fasulyeleri memleketleri olan Çayeli usulü. Aşçıbaşı Maksut Günaydın kendi formülünü yaratmış.
Fasulyeleri Erzurum`un İspir fasulyesi. Tereyağı, soğan, dana eti ve taze domates ile güveçde pişiriliyor. Pişirme işlemi 150 derece ısılık fırında 2,5 saat sürüyor. Kuru fasulyeleri gayet leziz, bol etli ve sosu susuz. Sosta kullanılan tereyağının ve taze domatesin farkını hemen anlıyorsunuz.
Çömlek`in menüsünde ayrıca süzme mercimek çorbası, pilav ve başta Akçaabat köfte olmak üzere 3 çeşit köfte de yer alıyor. Kamil bey, başarılarının sırrını çalışanları ile bir aile gibi olmalarına ve bu huzurlu ortamın müşterilerine sundukları hizmetin kalitesine yansıması olarak açıklıyor.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.