Yemen Valisi Hakkı Pasa tarafından “Divan Yolu” üzerinde yaptırılan Tarihi bina, 4. kuşak aile üyeleri tarafından asıina uygun olarak restore edildikten sonra, 2002 yılından bu yana 3 kat Türk ve Dünya mutfağı, 3 kat balık restaurantı, 1 kat şarap kavı olarak Cozy Pub & Cozy Balık Restaurant adıyla misafirlerini ağırlıyor. Aynı zamanda işletmenin yöneticiliğini üstlenen aile üyelerinden Yunus Kasrat, Cozy Balık restoranının doğuşunu şöyle anlatıyor. “Edirne’de yıllar boyunca Rum ve Musevi dostlarımızla bir arada yaşayarak, kültürel ve sosyal alışverişte bulunduk. Rahmetli Babamın AGORA adını verdiği ve 45 yıl çalıştırdığı lokantamızda, İstanbul’da eksikliği hissedilmeye başlayan sıcak ortamlardaki masa başı sohbetleri ve özenle hazırlanan özgün meze ve yemeklerle büyüdük. Ailemizden yadigar olan bu tarihi binada yine o güzel günleri, doyumsuz tatlar eşliğinde canlandırmayı hayal ediyorduk. Bu düşüncemizi, Cozy Pub & Cozy Balık Restaurant adı altında işletiyoruz.”
Tüm katlardaki mutfakların asçıbaşılıgını üstlenen Nihat Kasrat, uzun yıllar içinde edindiği tecrübesi ve yöreye özel unutulmaya yüz tutmuş reçeteleri ile aile geleneğini İstanbul’da da devam ettiriyor. İstanbul’un hiçbir yerinde tadamayacagğınız lezzetteki havyar tarama ve mamzarasının tutkunu olacaksınız. Cozy Pub & Cozy Balık Restaurant ahtapot ızgara ve salamura Kekik salatası, kuzu kulağı, ısırgan otu kaz ayağı evketi bostan gibi doğanın insan sağlığına yararlı otlarından hazırlanan mezeleri ile balık keyfinize keyif katacak.
Her gün 10:00 – 02:00 arası açık olan restoranda tüm kredi kartları geçerlidir. Kapasite: 2. kat salonu 55 kişi – teras 60
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.