1912 yılında Gaziantep`te kurulan Develi Kebap 36 yıldır İstanbul Samatya`da, Gaziantep başta olmak üzere Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını özenle sunmakta.
Üç kuşa boyunca gelen tecrübe ve disiplin Develi mutfağının Türkiye ve dünyada zirveye taşımıştır. Develi ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Arif Develi, kendi buluşu olan Fıstıklı Kebap ile yemek literatürüne geçerek bütün lezzet otoriteleri tarafından kebap konusunda Türkiye ve dünyanın en iyisi seçilmiştir.
Günümüzde bu seçkin mutfağa Etiler, Kalamı gibi seçkin mekanlarda aynı kalitede ulaşabilirisiniz.
"1912`den beri damak zevkimiz"
Yemek yemeyi sadece yaşamsal bir eylem olarak görmeyen kişiler için her değişik tat bir haz olur. Ülkelerin, kültürlerine göre ve birikimlerine göre farklılık gösteren mutfaklarını tanımak ise başlı başına bir heyecandır. Güzel tatlar, değişik lezzetler damaklarda ve belleklerde her zaman hatırlanacak izler bırakır.
Arif Develi
Biz Develi olarak, Türk yemek ve tadlarını, nefis biçimler ve lezzetler ile, damağının tadını bilenlere sunuyoruz.
İçkili Develi yemeklerinde, sofraya çeşitli soğuk ve sıcak mezeler gelir; patlıcan salata, abbugannuş, muhammara, tereyağlı humus, çiğ köfte, içli köfte, ezme salata, pilaki, künefe ve daha neler neler...
Mezeler, yavaş yavaş, keyifle ve lezzeti hissedilerek yendikten sonra sıra ızgaralara gelir. Tatlı ve meyvaları ise bir fincan kahve izler yemek sefasını tamamlamak için.
Develi Spesiyalleri:
Kebaplar: Patlıcanlı Kebap, Ezmeli Kebap, Simit Kebabı, Soğan Kebabı, Yoğurtlu Kebap, Ali Nzik, Develi Köfte, Fıstklı Kebap, Kuzu Şiş...
Yöresel Yemekler: Ekşili ufak köfte, İçli Köfte, Zeytinli pide, Yuvalama...
Tatlılar: Ceviz tatlısı, Künefe, Kabak tatlısı, İncir tatlısı, Sütlaç...
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master