İstanbul’un tarihi yarımadasında, Ahırkapı’da, kent yaşamında lezzet ve keyif mekânı: Giritli Restoran
Armada Otel`in mekanlarından Armada Bahçe`de hizmet veren Giritli Restaoran, restore edilmiş eski bir Sultanahmet evinde sağlıklı ve keyifli mezeler ve taptaze balıklar sunuyor.
Eski İstanbul, özellikle de Bomonti bahçelerine bir “gönderme” olarak düzenlenmiş bulunan bahçe, tepeden tırnağa yenilenmiş, lacivert - beyaz örtüleri, ahşap kanapeleri ve beyaz “Istranca” iskemleleri ile yepyeni bir çehre sunuyor.
Pazar günleri “brunch” servisi olan Bahçe’de, yöresel peynir ve zeytinler, ev yapımı reçel ve marmelâtların yanı sıra, klâsik Giritli menüsüne ek olarak gelincik, papatya gibi sağlıklı otlarla yapılmış hamur işleri, taş fırında “mevsimine göre” kuzu, oğlak, kaz çevirme, kiremitte balık ve “gerçek güveç” gibi lezzetler de sunuluyor.
Giritli Restaoran`ı, Giritli bir ailenin kızı olan Ayşe Şensılay kurmuş olup, mutfakta “Şef” liği de bizzat kendisi yapıyor...
En sevilen yemekleri ise;
Girit Mezesi: Kırma acımsı yeşil zeytin. Bunu Bodrum’daki Giritliler hazırlıyorlar, keçi peyniri, sarımsak-ceviz, kurutulmuş dağ otları ve baharat karıştırılıyor, bol zeytinyağı ilavesiyle servis yapılıyor.
Çiğ Balık: İnce filetolar halindeki balık parçaları sadece tuz ve limon suyu ile pişirilip otlarla karıştırılıyor, zeytinyağı ilavesiyle servis yapılıyor.
Dört mevsim sunulan otlar şunlar:
Radika, Vruvez (hardal otu), Turp otu, Isırgan, Ebegümeci, Marata (arap saçı)
Bu otların bazıları buharda pişirilip, salata gibi, bazıları zeytinyağlı yemek şeklinde, bazıları da börek içinde sunuluyor.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli