Oğuz Türkleri`nden ve Selçuklulardan günümüze taşınan kültürel zenginlikle bezenmiş Konya aynı zamanda ünlü bir mutfak kültürüne sahiptir. Konya mutfağı Selçuklu saraylarından gelen ve Mevlevi adabı ile yoğurulan muhteşem bir oluşumdur. Yemek kültürü açısından en önemli kaynak Mevlana`nın eserleridir. İnsanları sevgi ve hoşgörü çerçevesinde kaynaştırmayı amaçlayan bir gönül beraberliği felsefesinin kurucusu Mevlana, yemek ve yiyecekle ilgili geniş bilgiler vermiştir.
O dönemde mutfağa ve yemeğe gösterilen saygıyı 13. Y.Y. da belkide dünyada adına ilk defa bir türbe yaptırılan aşçı olan Mevlana`nın aşçısı Ateş Baz-ı Veli ile anlatmıştır. Sufizm yani tasavvuf öğretisinde mutfak çok önemli bir yer tutar. Dervişlerin eğitimine başladıkları yerdir burası, amaç sadece yemek pişirmeyi değil aynı zmanda doğanın olağanüstü çabalarla insanlığa sunmuş olduğu yiyeceklere karşı saygı duymayı öğretmektedir.
Mevlevi kültürü ile yoğurulmuş Konya mutfağının mükemmelliği bu yolla dünyaca tanınmıştır. Konya kültüründe geleneksel mutfak davet yemekleri , ev yemekleri ve çarşı yemekleri olarak üç ana gruba ayrılır. Çarşı yemeklerinin başında ise etliekmek ve fırın kebabı gelir.
2006 yılında hizmet vermeye başlayan Konyalı Mevlana kendine has tarzı, güleryüzlü hizmetiyle siz değerli müşterilerie hitap ediyor. Her damak zevkine yanıt veren tamamen hijyenik şartlarda hazırlanan ve en güzel şekilde servis edilen menüsüyle konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyuyor.
Konya mutfağının en güzel yemekleri Konyalı Mevlana`da sizlerin hizmetine ve beğenisine sunulmaktadır. Etliekmek, Mevlana kebap, tandır kebabı, sacarası, bamya çorbası, fırın güveç menüden bazı örnekler. Konya yemek kültürünün bir parçası olan çarşı yemeklerinden oluşan lezzetli menüsüyle sizleri bekliyor. Konyalı Mevlana`nın motorize servis hizmeti de var. Bu mükemmelliği keşfetmek için geç kalmayın.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master