Japon mutfağının klasik ve çağdaş örneklerinden en leziz seçkilerin yer aldığı Maromi, Japonya’dan özel getirilen aksesuarların yarattığı mistisizmiyle de açıldığı günden bu yana İstanbul’un en popüler mekanlarından biri olmaya aday görünüyor. Maromi’nin kahverengi ve bej tonlarını içeren dekorasyonuna, Japonya’dan getirilen rengarenk aksesuarlar nefis bir kontrast oluşturuyor. Mekanı ortadan ikiye bölen U şeklindeki barın üzerinde bulunan cam blokta, Divan İstanbul’un tüm cam eserlerine imzasını atan Amerikalı cam üfleme ustası Robert Du Grenier; eşsiz sanatını bir kez daha sergiliyor.
Mekânın sağ tarafında, Japon desenleriyle bezeli separatörlerle ayrılmış bölümde yer alan 13 kişilik blok masa ise özel organizasyonlar ve iş yemekleri için ideal bir ortam sunuyor.
1999 yılından bu yana Divan Grubu’yla çalışan şef Kenji, Hai Sushi ile başladığı Türkiye macerasına Maromi ile devam ediyor. Şef Kenji’nin usta yorumuyla şekillenen Maromi spesiyalleri; yalnızca lezzetleriyle damaklara değil, renkli ve farklı sunumlarıyla gözlere de hitap ediyor.
Kenji, menüdeki favori yemeklerini; sıcak ve soğuk başlangıçlarda tofu salatası ve kalamarlı krep, çorbalarda tempura udon, diğer başlangıçlarda tuzlanmış balık yumurtası ile marine kalamar, sushi ve sashimilerde tatlı karides (amaebi), gunkan sushilerde uçan balık yumurtası (tobiko), maki sushilerde taze somon ve avokado, ana yemeklerde somon teriyaki (Sake Teriyaki) tatlılarda ise ağızda patlayan minik taneleriyle yeşil çay dondurması olarak sıralıyor.
“Güneşin doğduğu ülke”nin lezzetlerini Divan İstanbul’a taşıyan Maromi; her gün 12.00 – 15.00 ve 18.30 – 22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.