Odun Köftenin Öyküsü Ege yöresinde köfte kültürü çok yaygındır.Bu köftelerden biri olan ve içinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan odun köfte , yörede çok bilinen ve talep edilen bir lezzettir. 1911 yılında ilk kez göçmenler tarafından Manisa Salihli'de yapılmaya başlanan odun köfte, bugünlere kadar hiçbir eğişikliğe uğramadan gelmiş, özgün tarifine hep sadık kalınmıştır.
İçeriği Odun köftenin en önemli özelliği, kuzu eti kullanılması ve içeriğinde ekmek, soğan, baharat vb. herhangi bir katkı maddesi bulunmamasıdır.
Hazırlanışı ve Servis Kesimden sonra 24 saat +4C'de dinlendirilen etler özel çekilerek yoğurulur, hazırlanan köfte kısa aralıklarla odun köfteye özgü şişlere takıldıktan sonra meşe odunu közünde pişirilerek servis yapılır.
Yeme Önerisi Köftemizin içinde herhangi bir baharat bulunmadığından kimyon, toz kırmızı biber gibi baharatlarla tüketmenizi tavsiye ederiz. İçeriginde kuzu eti kullanılması ve meşe odun ateşinde pişirilmesi köftemizi benzersiz kılmaktadır. Afiyet olsun...
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.