Beyoğlu Changa`nın yaratıcıları Tarık Bayazıt ile Savaş Ertunç, Sakıp Sabancı Müzesi`nin restoranı Müzedechanga`yı İstanbul`un en güzel mekanlarından biri haline getirerek misafirleri ile paylaşıyorlar.
Müzedechanga 160 metrekare alan üzerinde 75 kişi ağırlayabiliyor. Yazın ise 250 metrekarelik terasla birlikte 160 kişiye ev sahipliği yapabiliyor. Cilasız meşe masalar ile sandalyelerin tercih edildiği mekanda, ve barın büyük bölümü açık mutfak.
Duvar boyu aynalarla derinlik kazandırılan mekanın beyaz metal aydınlatmaları Danimarkalı ünlü tasarımcı Poulsen imzasını taşıyor. Dekorasyonu siyah, beyaz ve az sayıda kırmızı renkte seramik objeler tamamlıyor. Masaların üzerindeki ahşap aksesuvarlar da Müzedechanga çalışanı bir mimar tarafından tasarlanmış.
Müzenin yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçilerine nefes aldıracak restoranda gün boyu ve akşam yemeği mönüleri var. Saat 10.30`da açılan restoranda akşam servisi 18.00`de başlıyor ve 24.00`te bitiyor. Oldukça sade sunumların yapıldığı Müzedechanga`da, Türk ve Akdeniz yemeklerine Doluca ve Kavaklıdere ile Arjantin, Şili, Avustralya, ABD ve Güney Afrika şarapları eşlik ediyor.
Müzedechanga`nın yemekleri Taksim Changa`danın Uzakdoğulu çizgisinden farklı. Burada, Akdeniz ve Anadolu`nun çeşitli bölgelerinde yetişen çeşitli bitkiler kullanılarak füzyon tekniğiyle yapılan yemekleri yiyebilirsiniz.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master