1974 yılında Akçaabat’ta Nihat aydın tarafından kurulan Nihat Usta Köfte Salonu yalnız Akçaabat’ın değil, Trabzon’un, hatta Tüm Türkiye’nin lezzet kültürünün temsilcisi olmuştur. Günden güne gerek üretim alanında gösterdiği titizlik, gerekse servis anlayışındaki performansı ve her iki alanda son teknolojiyi faydalı kullanabilmesiyle şimdiki durumuna ulaşmıştır.
Dünyaca ünlü Akçaabat Köftesinin bir bakıma temsilcisi ve merkezi konumuna gelen Nihat Usta Köfte Salonu, kalitesi ve konaklarına verdiği değer ile son on yılın başarılı lokantası ödülüne ve ünvanına sahip olmuştur.
Tüm bu başarıları sonucunda bütün yurtta basına sürekli konu olan, sanatçılardan siyasetçilere, gündemdeki birçok kişinin Karadeniz’i her ziyaretinde uğrak noktası haline gelen birinci sınıf bir mekan olma özelliği taşımaktadır.
Meşhur Akçaabat Köftesi
Akçaabat köftesinde hayvanın ön kol eti, kaburga eti, işkembe yağı ve böbrek yağı kullanılır. Akçaabat köftesinin en önemli özelliklerinden biri odun kömürüyle çalışan ocaklarda pişirilmesidir. Ocak belirli sıcaklığa ulaştıktan sonra ızgarası tel fırça ile silinir. Ardından böbrek yağı ile temizlenir. Ve sıra halinde köfteler ızgaraya dizilir.
Kaygana
Karadeniz yöresine ait yumurtalı bir yiyecektir. Batı mutfağındaki krepi andırır. Günümüzdeki tarifi daha çok hamsi ve kavrulmuş sebze gibi tuzlu malzemeler içerir. Aslen Osmanlı mutfağından gelen bir yemektir. Osmanlı`da görüldüğü hali ile hem bahsedilen tuzlu malzemelerle, hem de bal, şurup, komposto gibi tatlı malzemelerle servis edilebilir.
Turşu Kavurma
Karadeniz`de oldukça meşhur olan, bazı Doğu illerinde de yapılan yemektir. Genelde fasulye turşusuyla yapılır.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master