New-york stili pizza 1990`lü yılların başlarında New York şehrinde yapılmaya başlanmış ve Napoli, italya stili pizzaya en yakın çağrışım yapan Amerikan sstili pizzadır. New York stili pizza geniş, ince ve katlanabilen dilimleri ile karakterşze edilebilir.
Geleneksel malzemeleri domates sos ve mozzarella peyniri ile limitli olup ek malzemeler peynirin üzerine yerleştirilmektedir. Geleneksel olarak hamuru elde aç.ılır ve sosu çok hafiftir. Dilimlerin ölçü ve kıvrılma özelliği bazen buna izin vermese de genelde ikiye katlanarak sokakota yenilebilecek hale getirilir.
New York stili pizzanın diğer Amer,kan pizzalarından ayıran en önemli özelliği ince ve elde açılmış hamuru, yüksek glüten içeren ekmek unundan yapılmasıdır. Kimi zaman hamurunun tadının New York şehir suyundaki minarellarden kaynaklandığına inandıldıüından bazı farklı eyaletlerden oizza üreticileri otantikliği korumak adına şehir suyuu naklederek kullanmışlardır.
Ny stili pizza genellikle hem dilim hem de bütün olarak satılmaktadır. Dilimler genellikle 8 parça büyük boy -45 cm- den alınır, ancak değişik türler de mevcuttur. Dilim olarak satılan pizzalar genellikle sade veya malzemeli olabilir. Ny pizzerialarında hemen servis edilmeye hazır sade dilimler her daim olur ve tekrar ısıtılmadan önce üzerine malzeme eklenebilir.
Pizzalar genelde kuru kırmızı biber, sarımsak tozu, rendelenmiş parmezan peyniri ve kekik gibi çeşnilerle birlikte servis edilir.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master