1970 yılında küçük bir lokanta olarak kurulan Sahan’ın ilk şubesi 1984’de şimdiki sahibi Tahir Tekin Öztan tarafından Plajyolu’nda açıldı. Sahan Restoranlar Zinciri’nin her bir halkası genç bir girişimcinin, ustasından ve ailesinden öğrendiği zanaati, yenilikçi ve yaratıcı fikirleriyle birleştirmesi sonucunda oluştu.
Sahan, yeme - içme sektöründe birçok yeniliğin ilk uygulayıcısı oldu. Kırk yıla varan tarihinde, bugün sıradan gibi görünen fakat uygulandığı dönem için ilk olan pek çok yenilik Sahan tarafından gerçekleştirildi. Bulaşık makinesinin kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapılar, motorlu taşıtlarla paket servis bu yeniliklerden sadece birkaçı...
Sahan’ın genç bir işletmecisinin olması, büyümeyi ve gelişmeyi de beraberinde getirdi. 1992’de Acıbadem Sahan, 1994’de Suadiye Sahan, 2000’de Ümraniye Carrefour Sahan, 2003’de Sahan Vega, 2007’de Sortie Sahan (yazlık mekan) , 2008’de Bostancı Sahan açıldı. Sahan Restoranlar Zinciri’ nin son halkası ise, 2009 yılında Gaziantep’ in tarihi hanlarından biri olan Yemişhan’ da açıldı. 1970 yılında 10 masa ile başlayıp bugün 1000 masaya ulaşan macera daha da büyümeye devam edecek.
Fark yaratmak, yurtiçinde ve yurtdışında sektörünün lider markası olmak, kaliteli hizmet için her türlü yeniliği ve teknolojiyi kullanmak fakat yöresel lezzetler söz konusu olduğunda özünden kopmamak, Türk yemek kültürünün yozlaşmasına karşı durmak gibi ilke ve hedeflerle yola çıkan Sahan kırk yıllık tarihinde süregelen büyümesini hız kesmeden devam ettiriyor.
Park Yeri Yok
Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli