İspanyol seyyah Clavijo, 1403`te Bozcaada`ya geldiğinde üzüm bağları, meyve ağaçları, tavşanlar ve büyük bir kalenin yıkıntılarıyla karşılaştı, ancak yerleşik kimse bulamadı.
2011 yılında Bozcaada`ya giden bir kimse ise üzüm bağları, meyve ağaçları, büyük bir kale, enfes yemekler yapan restoranlar, çeşit çeşit ada şarabı satan dükkanlar, cıvıl cıvıl bir çarşı ve dost canlısı bir halk ile karşılaşır.
Bozcaada, bir kez gidenin bir daha vazgeçemediği destinasyonların başında gelir. Adanın lezzetleri ise bambaşkadır. Ada`nın soğuk sularından çıkan balıklar, enfes ve lezzeti az bulunur mezeler, zeytinyağları, bu adaya olan gurme merakını da arttırıyor.
TENEDOS yani Bozcaada Beyoğlu Tenedos Balıkçısı, sadece adanın ismini alıp Taksim`e getirmemiş, aynı zamanda adanın deniz kültürü, balıkları ve deniz mahsüllerini de buraya taşımayı ilke edinmiş.
Bozcaada`lı balıkçıların paraketa (yani olta avcılığı) usulü ile yakaladıkları balıkları günlük olarak soğuk zincir yöntemi ile frigolu araçları tarafından tazeliği korunarak dükkana getirip servise sunuyor. Tenedos`ta; kalamar ve ahtapot mevsiminde deniz kestanesi havyarı yörenin tarzına uyularak hazırlanıyor.
Sunulan mezelerin çeşitliliği, yöresel ege otları, Rum usülü balık mezeleri ve adanın kendine has diğer zeytinyağlıları ile peynirleri de eklenerek zenginleştiriliyor. Tenedos ise bu lezzetlere kendi yorumunu ekleyip müdavimlerinin beğenisine sunuyor. Hepinizi bu muhteşem lezzetleri keşfetmeye bekliyor.
Park Yeri Yok
Kredi Kartı: Visa-Master