Boydan boya açılmış camları ve püfür püfür boğaz esintisi ile Topaz, sıcak yaz günlerinde iftar yemeklerinin vazgeçilmez adresi olmaya hazır!
İnce gurme lezzetlere düşkün yerli ve yabancı iş adamları tarafından en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alan Topaz, Ramazan’a özel menüleri ile dikkat çekiyor.
Boğazın nefes kesen manzarasına sahip bol ödüllü Topaz’ın ramazan menüsü, ağırlıklı olarak geleneksel Osmanlı mutfağının değişmez lezzetlerinden oluşuyor.
Menü; “Soğuk Ayran Aşı Çorbası, yarma buğday, köz mısır, kuru nane yağı” veya “Osmanlı Düğün Çorbası, kök kereviz, kavrulmuş badem, pancar köpüğü”..
“Kayseri Hisarcık Pastırması”, “Yöresel Organik Peynirler”, “Bodrum Kalamata Zeytin Çeşitlemesi", “Medine Jumbo Hurma”, “Trabzon Tereyağı”, “Erzincan Tütsülenmiş Kovan Balı”, “Organik Vişne ve Kayısı Reçeli” gibi zengin iftariye çeşitleri ile nefis bir başlangıç oluşturuyor.
Topaz’a özel sıcak ekmek çeşitleri ve pide ile lezzetine lezzet eklenen menü, “Etli ve Bulgurlu Pazı Sarma, Afyon Manda Yoğurdu”, “Ezine Peynirli Puf Böreği”, “Körpe Yeşil Salata, Avokado, Kırmızı Turp, Zencefil Turşu, Vişne Sirkesi” ile devam ediyor.
Ardından ana yemekte ise “Üzüm Yaprağında Izgara Levrek, Karnabahar Püre, Kızarmış Sarıkız Mantarı, Bergamot Köpüğü”, veya “Fırında Pişirilmiş Süt Kuzu Sarması, Sakızlı Patlıcan Püre, Altın Patates, Kuzu Glaze” tercih ediliyor.
Son olarak tatlı ile taçlandırılan nefis iftar menüsü, isteğe göre “Fıstıklı Güllaç, Mürdüm Erikli Dondurma, Gülsuyu Köpüğü”, veya “Künefe, Kaymak, Pekmez, Vişne Komposto” ile tamamlanıyor.
Merkezi konumu nedeniyle iş sonrası iftarlar için her zaman tercih edilen Topaz, bu yaz da geleneği bozmuyor. Topaz, eve gitmeden önce gerek iş arkadaşları, gerekse dostları ile iftar keyfi yapmak isteyenleri Gümüşsuyu’na davet ediyor.
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa