Cipsli Barbunya

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 450 gr. kıyma
1 büyük kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
3 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağından biraz fazla diri haşlanmış barbunya fasulyesi (450 gr.)
2 su bardağı domates püresi (400 gr.)
1 1/2 su bardağı konserve mısır (300 gr.)
1/2 taze kırmızıbiber
1/2 yeşil dolmalık biber
Mısır cipsi
1/2 su bardağından biraz fazla robotta rendelenmiş cheddar peyniri (120 gr.)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Geniş bir tavada 1/2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve soğanları kavurun. Kıymaları ilave edin ve iyice pişip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Kavrulmuş kıymaya diri kalacak şekilde haşlanmış barbunya fasulye, şeker, kekik, kırmızıbiber, mısır ve domates püresini ilave edin. Arada bir karıştırarak 25 dk. kadar kısık ateşte pişirin (Pişirdiğiniz yahninin suyunu iyice çekmiş olması gerekir). Tavanızı ateşten alın, mısır cipslerini yahninizin üzerine dizin ve cipslerin üzerlerine cheddar peynirini serpin. Tavanızın üstünü örtün ve peynir iyice eriyinceye kadar 2-3 dk. daha pişirin. *Servis yaparken cipslerin üstüne kıyılmış yeşillik, domates küpleri ve krema ilave edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT