İşkembeli Nohut

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 90 Dakika

Malzemeler: 300 gr. işkembe
400 gr. (1 3/5 su bardağı) nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş)
75 gr. (5 çorba kaşığı) margarin
200 gr. (2 orta boy) soğan
1/2 çay kaşığı tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.Sana`yı bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ilave edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin. İşkembenin haşlama soyundan 4 su bardağı ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin. İşkembeli nohutu, önceden ıslatılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT