Malzemeler: 5 1/2 su bardağı Un 1 1/4 yemek kaşığı Tuz 1 yemek kaşığı Kuru maya 1 tatlı kaşığı Şeker 3 1/2 su bardağı Su (ılık) 2/3 su bardağı Margarin
Unu geniş bir kaba eleyerek, tuzu koyun ve ortasını açın. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koyun. Üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. 1 1/2 su bardağı suyu ekleyerek hamur yapın ve 5 dakika yoğurarak, ılık ortamda 1 saat mayalandırmaya bırakın. Kalan ılık suyu hamura ekleyerek, karıştırın. Sacı ısıtıp, hamurdan yarımşar kepçe alarak sacın orta kısmına dökün. Kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde kepçenin arkası ile yay ve hamuru tek taraftan pişirin. Pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste dizin.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...