Cizleme

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 5 1/2 su bardağı Un
1 1/4 yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı Kuru maya
1 tatlı kaşığı Şeker
3 1/2 su bardağı Su (ılık)
2/3 su bardağı Margarin

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Unu geniş bir kaba eleyerek, tuzu koyun ve ortasını açın. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koyun. Üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. 1 1/2 su bardağı suyu ekleyerek hamur yapın ve 5 dakika yoğurarak, ılık ortamda 1 saat mayalandırmaya bırakın. Kalan ılık suyu hamura ekleyerek, karıştırın. Sacı ısıtıp, hamurdan yarımşar kepçe alarak sacın orta kısmına dökün. Kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde kepçenin arkası ile yay ve hamuru tek taraftan pişirin. Pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste dizin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT