Unun ortası açılır, tüm malzemeler koyulur ve 3-4 dakika yoğıulur. Hazırlanan hamur 15 dakika buzlukta dinlendirilir. Dinlendirilmiş hamur merdane ile 1.5-2 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açılır. Yumuşatılmış 500 gr. margarin hamurun yarısını kapatacak şekilde dikdörtgen hale getirilip hamurun üzerine yerleştirilir. Margarinin hamurun dışına taşmamasına dikkat edilmelidir. Hamurun margarinsiz bölümü diğer kısmın üstüne örtülür. Hamurun altına ve üstüne biraz un serpilip merdane ile 1.5 cm kalınlıgında bir dikdörtgen olacak şekilde açılır. Üst üste geldiklerinde 3 kat olacak şekilde hamurun kenarları katlanır ve buzlukta 15 dakika dinlendirilir. Aynı işlem 20 dakikada bir olmak üzere iki kez tekrarlanır. Dinlendirilmiş hamur istenilen kalınlıkta açılır (min. 2-3 mm, max. 5-7 mm). Kruasan hamuru üçgenler oluşturacak şekilde kesilir. Bu parçaların geniş kısmına tercihe göre marmelat, kaşar veya sosis koyularak sarılıp, fırın tepsisine dizilir. Kruasarılan üzerine bir bez veya naylon örtülerek 35 °C sıcaklığı geçmeyecek bir ortamda mayalanması sağlanır. Mayalanan kruasanlann üstlerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, 220-230 °C`lik fırında 25-30 dakika pişirilir.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...