Croissant

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 kg. Un
250 gr. Soğuk Süt
300 gr. Soğuk Su
500 gr. Margarin
Bir çay kaşığı tuz
50 gr. Yaş Maya
60 gr. Toz Şeker

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Unun ortası açılır, tüm malzemeler koyulur ve 3-4 dakika yoğıulur. Hazırlanan hamur 15 dakika buzlukta dinlendirilir. Dinlendirilmiş hamur merdane ile 1.5-2 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açılır. Yumuşatılmış 500 gr. margarin hamurun yarısını kapatacak şekilde dikdörtgen hale getirilip hamurun üzerine yerleştirilir. Margarinin hamurun dışına taşmamasına dikkat edilmelidir. Hamurun margarinsiz bölümü diğer kısmın üstüne örtülür. Hamurun altına ve üstüne biraz un serpilip merdane ile 1.5 cm kalınlıgında bir dikdörtgen olacak şekilde açılır. Üst üste geldiklerinde 3 kat olacak şekilde hamurun kenarları katlanır ve buzlukta 15 dakika dinlendirilir. Aynı işlem 20 dakikada bir olmak üzere iki kez tekrarlanır. Dinlendirilmiş hamur istenilen kalınlıkta açılır (min. 2-3 mm, max. 5-7 mm). Kruasan hamuru üçgenler oluşturacak şekilde kesilir. Bu parçaların geniş kısmına tercihe göre marmelat, kaşar veya sosis koyularak sarılıp, fırın tepsisine dizilir. Kruasarılan üzerine bir bez veya naylon örtülerek 35 °C sıcaklığı geçmeyecek bir ortamda mayalanması sağlanır. Mayalanan kruasanlann üstlerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, 220-230 °C`lik fırında 25-30 dakika pişirilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT