Etli Pide

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 90 Dakika

Malzemeler: 4 1/2 su bardağı Un
2 yemek kaşığı Tuz
3/4 yemek kaşığı Kuru maya
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 su bardağı Su
1/2 su bardağı Sıvı yağ
1 1/2 su bardağı Yoğurt
2 orta boy Soğan
3 orta boy Domates
2 4/5 su bardağı Kıyma
1 yemek kaşığı Biber salçası
1 1/2 tatlı kaşığı Kara Biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Unun 2 yemek kaşığını ayırarak tuzla karıştırın. Ortasını açarak maya, şeker,1/4 su bardağı ılık su ile birtlikte karıştırarak 10 dakika kabarmasını bekleyin. Kabardıktan sonra 1/2 sıvı yağ ile yoğurdu ekleyin ve 1 saat mayalanması için bırakın. Doğranmış soğan ve domatesi kıyma ve salça ile kavurun. Tuz 1/4 su ve karabiberi ekledikten sonra karışımı 8`e bölün. Mayalanan hamuru da 8`e bölün ve oklava ile oval yufkalar açın. Kıymalı içi hamurun üzerine kenarlarda 1 cm. boşluk kalacak şeilde yayın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT