Un, yumurta, süt ve 100 ml su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bez ile örterek 30 dakika bekletin. Kabaran hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı tekrar üç bezeye ayırın. Bu bezelerin her birini üzerine un serperek 10 cm çapında açın. Yufkalardan birinin üstüne erimiş tereyağını sürün. İkinci yufkayı üstüne kapatın ve tekrar yağlayın. En üstüne üçüncü yufkayı koyun. Üzerine yağ sürmeyin. Un serperek büyük ve ince bir yufka elde edin. Yufkanın üzerini yağlayıp 4 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Yufkanın tam göbeğinden delerek kenarlara doğru sarın. Rulo şerit elde edin. Bir ucundan kopartıp her iki ucu 8 şekli elde edinceye kadar kendi etrafında spiral şeklinde sarın. Tam ortadan ikiye katlayın. 25 cm çapında 1 cm kalınlığında açın. Saçta veya teflon tavada arkası veya önünü yağlayarak pişirin. Üzerine şeker serpip sıcak sıcak servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...