Mantarlı Pay

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 8 Adet Milföy
4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
2 Adet kuru soğan
10 Adet Mantar
4 Adet Taze Soğan
2 Adet Çarliston biber
3 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz - Karabiber
Üzeri için: Yumurta Sarısı - Susam

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Mantarları , kuru soğanları, taze soğanları , çarliston biberlerini , sarımsakları ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara ince ince kıyınız, Yayvan bir tavada eytinyağını kızdırıp, içine kıyılmış kurusoğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kuru soğanlar pembeleştikten sonra içine sırasıyla kıyılmış çarliston biberleri, sarımsakları, taze soğanları ekleyip, kavurunuz. Daha sonra kıyılımış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar sote ediniz. En son olarak Şeker, kırmızı pulbiber, tuz-karabiber ile baharatlandırıp, bir taşım kavurduktan sonra soğuması için yayvan bir tabağa alın. Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup, üzerine soğumuş olan harctan koyunuz. Hamurları üçgen olarak katlayıp, kenarlarına bastırınız. Yağlanmış tepsiye börekleri dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiniz. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT