Tas Böreği

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 yufka
Tuz, karabiber
Sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 100 gram taze kaşar rendesi

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Etleri sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanları çenterek etlere ilave edin. Bu arada havuç ve kabağın kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Tencerenin yarısına kadar su ilave edip, et ve sebzeler yumuşayana dek kavurun ve soğumaya bırakın. 2 adet yufkayı üst üste koyarak 4`e kesin. Derin bir tatlı kasesine kestiğiniz yufkanın bir parçasını kaseye koyun, ortasını çukurlaştırın. Ortasına etli karışımı koyun ve kenarların tümünü harcın üzerine kapatın. Ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye ters çevirip, dizin. 1 kaşık tereyağını un ile sararna kadar kavurun. Sütü ilave ederek boza kıvamına gelene dek pişirin. Her böreğin üzerine kaşıkla salça sürerek, kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT