Tas Böreği

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 yufka
Tuz, karabiber
Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 100 gram taze kaşar rendesi

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Etleri sıvı yağda suyunu salıp çekene dek pişirelim. Soğanları çenterek etlerin içine ilave edin. Ayrı bir yerde, havuç ve kabağın kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve etlerin içine ilave edin. Tencerenin yarısına kadar su ilave edip, et ve sebzeler yumuşayana kadar dek kavurun ve soğumaya bırakın. 2 yufkayı üst üste koyun ve 4`e kesin. Derin bir tatlı kasesine kestiğiniz yufkanın bir parçasını koyup ortasını çukurlaştırın. Ortasına etli karışımı koyun ve kenarların tümünü harcın üzerine kapatın. Ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye ters çevirerek dizin. 1 kaşık tereyağını un ile kavurup içine sütü ilave edin. Boza kıvamına gelene dek karışımı pişirin. Her böreğin üzerine kaşıkla sütlü karışımı sürerek, kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT