Tavuklu Ekmek

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 3 su bardağı un
1 paket Instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Üst malzeme: 1 adet kuru soğan, 2 adet yeşil biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet domates, 200 g göğüs eti, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Mayayı un ile karıştırın. Üzerine tuz, şeker, sıvı yağ ve suyu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika dinlendirin.
Üst malzeme: Soğan ve biberleri ince dilimleyin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Domatesi rendeleyip ekleyin. 5-6 dakika sonra küp doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ellerinizi yağlayıp hamuru kaptan alın ve 33 cm çapındaki tepsiye yayın. Üzerine tavuklu karışımı yayın. Bu şekilde 25 dakika dinlendirin ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Pişirmenin 20’nci dakikasında üzerine kaşar rendesini serpin ve pişirmeye devam edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT