Arapaşı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2,5 bardak un
9 bardak su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı salça
1,5 bardak tavuk eti, pişmiş ve didilmiş
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
3 çorba kaşığı limon suyu
Yeterince tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
2 bardak un ve bir miktar tuzu bir tencereye koyup 2 su bardağı su ile karıştırp iyice ezin. 3 bardak sıcak suyu ezilmiş una hızla karıştırarak ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 25-30 cm. çapında yayvan bir servis tabağını ıslatıp üzerine pişmiş hamuru dökün. Soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Yağı başka bir tencereye koyup kalan unu katın. Hafifçe 2-3 dakika kavurun. İçine salça, tavuk eti, tavuk suyu, tuz ve kalan sıcak suyu koyup kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika pişirin. Baharatı serpip limon suyunu gezdirin. Tekrar kaynayınca ateşten çekin. Hamuru çorbanın yanında servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT