Düğün Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 500 gram Koyun eti (kemikli)
6 su bardağı Su
2 tatlı kaşığı Tuz
1/3 su bardağı 35 gram Un
1 adet Yumurta
2 yemek kaşığı Limon suyu
1 1/2 yemek kaşığı Margarin
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Eti, kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika kadar pişirin. 5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyerek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kevgirle eti sudan çıkararak kemiklerini ayırın. Eti 1 santimetreküp irilikte doğrayın ve et suyuna tekrar koyarak kaynamaya bırakın. Unu kalan su ile ezerek çorbayı ekleyin, kaynayıncaya kadar karıştırın. 10 dakika pişirin. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırparak içine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Limon suyu, yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Kaynayınca ocaktan indirin. Yağı tavada eritin ve içine kırmızı biberi ekleyin. Bir iki kez çevirerek ocağı kapatın. Kırmızı biberli yağı pişmiş çorbanın üzerine gezdirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT