Ispanak Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 300 gr. ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı margarin
1 adet kuru soğan 1 adet patates
3 su bardağı etsuyu
1 su bardağı yağsız süt
2-3 taze soğan
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Muskat rendesi
Garnitür: File badem

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ispanakları ayıklayıp, yıkayınız. Küçük parçalar halinde kesiniz. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayınız. Taze soğanları ince ince kıyınız. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı Becel Pratik`i kızdırıpi kuru soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğanlar pembeleşince, taze soğanları ekleyip kavurunuz. Unu ekleyip, kokusu gidene kadar pişiriniz. Ispanakları ekleyip, iyice sote ediniz. Etsuyunu katıp, tuz, karabiber ve muskat rendesi ile tatlandırıp, bir taşım kaynatınız. Patatesin kabuklarını soyup, rendeleyip çorbanın içine ilave ediniz. (Patatesin kararmaması için bu işlemi en son yapınız. Sebzeler pişince el mikseri veya robot yardımı ile çorbanın içindeki sebzeleri püre haline getiriniz. Sütü ekleyip, karıştırarak 5 dakika orta ateşte kaynatınız. Servis tabağına aldığınız çorbayı kırmızı biber ve file badem ile süsleyip, sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT